Ο ΟΦΗ χρειάζεται τα πλέι οφ

Απόψεις

Η χρονιά είναι επιτυχημένη ήδη για τον Όμιλο, όμως η εξάδα τον βάζει σε άλλη διάσταση.

Αφενός στον ΟΦΗ κανείς δεν έκανε ποτέ λόγο για πλέι οφ και έξοδο στην Ευρώπη στις αρχές της περιόδου. Αφετέρου η ομάδα σώθηκε την περασμένη σεζόν στο τελευταίο δευτερόλεπτο των μπαράζ. Αυτό σημαίνει πως αγωνιστικά έχουν γίνει σημαντικά «βήματα» προόδου.

«Καθρέπτης», εξάλλου, είναι το γήπεδο, οπότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι «ασπρόμαυροι» εξελίσσονται διαρκώς και προχωράνε το πλάνο τους, όπως το’ χουν σχεδιάσει.

Δεν είναι ψέμα, δηλαδή, πως από τη στιγμή που δε μπλέκουν, αναφορικά με την παραμονή τους στην Super League 1, ολοκληρώνουν με θετικό βαθμό το έργο τους.

Αν σκεφτεί κάποιος τον Φεβρουάριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020, αντιλαμβάνεται ότι η απόσταση είναι χαώδης. Άλλη ομάδα τότε, άλλη τώρα. Αυτό, επομένως, τα λέει όλα από μόνο του.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση, βέβαια, δε σημαίνει κιόλας ότι ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου τελείωσε τη δουλειά του. Έχει «δρόμο» ακόμα. Και την πορεία του την έχει χαράξει ο ίδιος μέσα από τη δουλειά που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Τα πλέι οφ δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Εντάξει, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη λέει πως ο Όμιλος τα έχει ανάγκη και μόνο οφέλη θα έχουν.

Το πρότζεκτ ενδεχομένως να μην επιτάσσει ευρωπαϊκή έξοδο από τόσο νωρίς, ωστόσο η παρουσία των «ασπρόμαυρων» εκτός συνόρων θα δώσει άλλη αίγλη στον οργανισμό. Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια σπουδαία ευκαιρία, που δε γίνεται να μην εκμεταλλευτεί.

Να φορέσει και πάλι το καλό του «κουστούμι» και να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά από 13 χρόνια. Έστω κι αν το μακρινό 2007 συμμετείχε στο υποβαθμισμένο Ιντερτότο κόντρα στην Τόμπολ Κοστανάι.

Έτσι κι αλλιώς ο σύλλογος έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια πάνω, ωστόσο η συμμετοχή του στο επόμενο Europa League θα ενισχύσει αυτή την ανοδική κατεύθυνση. Εκτός πια κι αν αρθεί η τιμωρία του Παναθηναϊκού και χρειαστεί να δώσει «μάχη» για να την εξασφαλίσει. Αλλά και πάλι τα οφέλη είναι τεράστια.

Η εξάδα θα κάνει καλό και στην ψυχολογία των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Θα έχουν ρυθμιστή στο ρόλο του τίτλου και αυτό είναι, αν μη τι άλλο, συναρπαστικό.

Θα μπορέσουν, παράλληλα, να κοντράρουν για άλλες δύο φορές τους ισχυρούς της κατηγορίας και φυσικά άπαντες λατρεύουν τέτοιου είδους παιχνίδια.

Μια θέση στην εξάδα θα «ζεστάνει» σημαντικά και τον κόσμο. Οι φίλοι του ΟΦΗ στηρίζουν πάντα την ομάδα, όμως κι εκείνοι… ζουν για τους αγώνες με τους «μεγάλους», ενώ, όπως είναι λογικό, προσελκύουν και περισσότερο κόσμο.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που η διοίκηση αποφάσισε να μη χορηγεί πια εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, τα ματς αυτά μπορούν να εξελιχθούν σε γιορτή για τον Όμιλο, ενώ θα φέρουν, επίσης, περισσότερα έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ, σε σχέση με τα παιχνίδια των πλέι άουτ.

Τα «συν» είναι πολλά από την παρουσία του ΟΦΗ στα πλέι οφ και το σημαντικότερο είναι πως ο Όμιλος ορίζει τη μοίρα του και εξαρτάται από τον… εαυτό του για το αν πετύχει αυτό το στόχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτη φορά Δευτέρα ο ΟΦΗ

Απρόοπτο με Φιγκεϊρέντο, αγωνία με Νέιρα

Τα δύο πλεονεκτήματα του ΟΦΗ

O OΦΗ επιστρέφει

Και τώρα όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ!

Στον «αέρα» τα εισιτήρια με Ατρόμητο - προσφορά έκπληξη για γονείς!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.