Ο ΟΦΗ δεν πάει άλλο έτσι, δεν το βλέπουν;

12:40 | 20/12/2020

​Δεν είναι η ήττα που πόνεσε. Είναι η εικόνα της ομάδας που γίνεται αποκρουστική. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Δεν είναι ( πάλι ) η ήττα που πόνεσε. Είναι ( ξανά ) η εικόνα της ομάδας, που αγώνα με τον αγώνα εδώ στο Ηράκλειο γίνεται όλο και πιο απωθητική, άσχημη, αποκρουστική.

Είναι βέβαια και το άλλο. Ο ΑΡΗΣ είναι το μέτρο σύγκρισης μας. Η σκιά μας στον ήλιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταβάνι και πάτωμα μαζί. Μας δένει μια περίεργη ιστορία με αυτήν την ομάδα. Μαζί στα τάρταρα της Β’ και τα τσιμέντα της Γ´ Εθνικής. Μαζί μας κόψανε Λαμία και Απόλλωνας πριν τρία χρόνια, μαζί επιστρέψαμε εκεί που ανήκουμε, μαζί πήραμε πέρσι το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εμείς πέμπτοι κι εκείνοι έκτοι στην κανονική διάρκεια, δεν το ξεχνάμε! Και τώρα που αυτός ψηλώνει εμείς κοντένουμε, σαν την παλιοσειρά στο στρατόπεδο που έπαιρνε μετάθεση κι εμείς μέναμε στη... Γκατζολία! Γι’ αυτό που ο Άρης είναι πρωτοδεύτερος, πονάμε διπλά είναι αλήθεια ! Αλλά ας πάμε στα δικά μας.

Η ομάδα δεν κάνει γκελ, εδώ και καιρό στον κόσμο της. Οι παίκτες (όσοι εντέλει απέμειναν από αυτό το κρεσέντο τραυματιών κι ατυχιών) δείχνουν ένα ασκέρι ατάκτων, σαν να μην μπορούν να συγχρονιστούν και να δώσουν ταυτότητα στο ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα και ο Γιωργος Σίμος από λύση έγινε πρόβλημα για την ομάδα.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δείχνει να βλέπει( ή να θέλει να λέει πως βλέπει ) άλλα πράγματα από εκείνα που βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι, σαν να μας κοροϊδεύει κιόλας! Κι έχοντας μια ιδιότυπη ασυλία από το staff της ομάδας, του στυλ πρώτα θα φύγουμε εμείς και μετά ο κόουτς, φαντάζει να ζει μια δική του πραγματικότητα, εντελώς διαφορετική από εκείνη που βλέπει ο φίλαθλος κόσμος της- κι αυτό είναι το χειρότερο.

Το Γεντί Κουλέ, λες και πονά κι εκείνο με αυτά που βλέπει από το θέαμα που του προσφέρει η ομάδα, έχει κάνει την δύναμη του... κατάρα και βγάζει μια αρνητική αύρα, ξενερωμένο με ότι... ζουν οι τέσσερις γωνιές του. Αλήθεια φέτος στο Ηράκλειο για ένα μόνο ματς, εκείνο με τον Ατρόμητο, η ομάδα θύμισε τον περσινό εαυτό της και μετά εξαφανίστηκε! Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, απλά και αυτονόητα πράγματα, δεν χρειάζεται να 'σαι... Κλοπ για να δεις, αλλά κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα!

Ο ΟΦΗ θέλει ένα restart, μια αλλαγή βρε αδελφέ, να ρθουν τα πάνω κάτω στην ομάδα, να βγει από την ιδιότυπη μακαριά του. Μια αλλαγή νοοτροπίας, γιατί αυτή που εισπράττει ο κόσμος είναι πως βρέξει - λιάσει δεν αλλάζει τίποτα στην ομάδα !

Ε, sorry παιδιά αυτό δεν είναι υγεία στην ομάδα, ο ΟΦΗ δεν έχει παλμό, πνοή, σπιρτάδα, εναλλακτική, τσαμπουκά, νεύρο, ταυτότητα κι αυτό είναι που σκοτώνει κάθε δεύτερη Κυριακή τον κόσμο του στο Γεντί Κουλέ. Μα κυρίως έχει χαθεί η χημεία με τον κόσμο του, λες κι η καραντίνα και η απαγόρευση προσέλευσης του κόσμου στο γήπεδο, δίνει ένα ιδιότυπο άλλοθι στο επιτελείο να λειτουργεί ερήμην του κόσμου κι εν πολλοίς απέναντι!

Ο ΟΦΗ θέλει ένα τράνταγμα, ένα σεισμό, ένα ηλεκτροσόκ. Κι αυτό που καταλαβαίνουν πια όλοι στο Ηράκλειο είναι πως πρέπει να βγει και να ξαναμπεί η πρίζα στο μηχάνημα, με ό,τι αυτό σημαίνει! Όσο κι αν αυτό πάει αντίθετα με τα πιστεύω της διοίκησης, του προέδρου της, εκείνων που κάνουν κουμάντο. Γιατί αυτός που βλέπουμε δεν είναι ΟΦΗ... ΟΧΙ είναι ! Πονάνε τα μάτια μας, πονά κι η ψυχή μας. Εμείς το βλέπουμε ας το δουν κι εκείνοι που πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σχόλιο του Μανόλη Γρηγοράκη: Κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΟΦΗ

ΟΦΗ-Αρης 0-3: Μαύρα χάλια!

Τα highlights από τη βαριά ήττα του ΟΦΗ

Τα αρνητικά ρεκόρ του ΟΦΗ στον α' γύρο

Σίμος: «Κέρδισε η πιο αποτελεσματική ομάδα»

Η βαθμολογία μετά τη συντριβή του ΟΦΗ

Βούρος: «Μέσα από τις δύσκολες στιγμές χτίζονται οι χαρακτήρες»

Ο Σίμος απάντησε για τις επιλογές του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.