Ο ΟΦΗ «έστειλε το μήνυμα» για το αύριο του ποδοσφαίρου

ΟΦΗ

Η πρόταση του ΟΦΗ, μέσω του Ηλία Πουρσανίδη, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο

Η τηλεδιάσκεψη της Super League που έλαβε χώρα την Τρίτη, δεν έβγαλε ειδήσεις, ως προς την ουσία του πράγματος, ο ΟΦΗ ωστόσο φρόντισε να «κλέψει την παράσταση». Ο Όμιλος είχε ξεκάθαρη θέση και εξέφρασε τις απόψεις του για την επόμενη μέρα, ούσα η μοναδική ομάδα που το έκανε. Χωρίς «φωνές» και «λόγια του αέρα». Με συγκεκριμένες σκέψεις και θέσεις για το πρωτάθλημα, τόσο το εφετινό εφόσον συνεχιστεί όσο για αυτό του χρόνου.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε σε όσα ανέφερε ο Ηλίας Πουρσανίδης, είναι στην παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Θυμίζουμε ότι πρότεινε να γίνουν τόσο τα πλέι οφ, όσο και οι αγώνες της επόμενης σεζόν με 20% κόσμο στις εξέδρες του κάθε γηπέδου. Η πρόταση του ηρακλειώτικου συλλόγου, μάλιστα, ήταν η μοναδική που έπεσε στο τραπέζι και αφορούσε στην παρουσία φιλάθλων στα ματς.

«Ας το προτείνουμε για τα πλέι οφ ώστε να μπει η βάση για τη νέα σεζόν», τόνισε προς τα υπόλοιπα μέλη και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε την εικόνα που θα βγάλει η Ελλάδα προς τα έξω. Σκεφτείτε πώς θα το δουν σε όλες τις άλλες χώρες. Γήπεδα με κόσμο, έστω και με αποστάσεις, αλλά σε όλες τις θύρες των γηπέδων».

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει ξανακουστεί και αν μη τι άλλο είναι πρωτοποριακή και ενδιαφέρουσα. Μέχρι τώρα μιλούσαμε για άδεια γήπεδα. Παντού, σε όλο τον κόσμο. Το θεωρούσαμε δεδομένο, ως τη νέα πραγματικότητα στην εποχή του κορωνοϊού. Ο ΟΦΗ, όμως, δια στόματος Πουρσανίδη πρότεινε κάτι διαφορετικό. Ναι στον κόσμο, με προσοχή, μέτρα και αποστάσεις. Έστω και λίγος κόσμος στις εξέδρες, αλλά ένα μήνυμα διαφορετικότητας. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, κανονικότητας.

Η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά. Το να γίνει, όμως, πράξη υπάρχει απόσταση. Εξάλλου, δεν αποφασίζει η Λίγκα για αυτά τα πράγματα, αλλά η κυβέρνηση.

Είναι, όμως, μία πρόταση, με επιχειρήματα και σοβαρότητα, που σίγουρα θα απασχολήσει και σίγουρα θα συζητηθεί. Είναι ακριβώς όπως το είπε ο Ηλίας Πουρσανίδης: σκεφτείτε να επαναρχίσουν τα πλέι οφ με κόσμο στις εξέδρες. Σκεφτείτε πώς όλο αυτό θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο και ίσως να αποτελέσει το έναυσμα να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Εκτός αυτού, υπάρχει και το θέμα των εσόδων. Έστω και με 20% κόσμο στις εξέδρες, θα είναι μία πηγή εσόδων για τις ΠΑΕ. Μικρή μεν, αλλά σημαντική, ειδικά σε μία περίοδο που όλα έχουν «παγώσει». Και εκεί ακριβώς είναι το θέμα που έκανε τις άλλες ομάδες να ακούσουν με προσοχή τα λόγια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκάθαρος και πάλι ο ΟΦΗ

Ο Πουρσανίδης στην ομάδα εργασίας της Super League

Ποδοσφαιρικές χειραψίες στην εποχή του κορωνοϊού

Χορηγία ύψους 6 εκατ. ευρώ έφερε ο Λυσάνδρου

Super League: Ζήτησαν χείρα βοηθείας

«Βροντερό όχι» της NOVA στην αναδιάρθρωση!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.