Ο ΟΦΗ φέτος σεβάστηκε το ποδόσφαιρο

Απόψεις

Το μεταγραφικό πλάνο, το γεμάτο ρόστερ και μία ομάδα πάνω στα «θέλω» του προπονητή της.

Μοσκέρα, Αμπάντα, Νέιρα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στη φάση του 3-2 κόντρα στον Άρη. Ηρθαν από τον πάγκο, κανονικά κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει η όποια συζήτηση. Η ειδοποιός διαφορά που λέγαμε όλο το καλοκαίρι και που θα είναι το "κλειδί" για τον ΟΦΗ της νέας σεζόν: ο πάγκος, οι επιλογές του Νταμπράουσκας.

Καθένας μπορεί να χαρακτηρίσει το ρόστερ καλό, κακό ή μέτριο. Γούστα είναι αυτά, στις καφενειακές ποδοσφαιρικές συζητήσεις όλα επιτρέπονται. Ουδείς, όμως, δεν έχει δικαίωμα να πει πως ο ΟΦΗ δεν έχει λύσεις ή ότι δεν έχει ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές ακόμα και στον πάγκο. Οι τρεις που προαναφέρθηκαν συν τον Φελίπε, που επίσης μπήκε αλλαγή, είναι παίκτες που παίζουν βασικοί. Και ο Νταμπράουσκας έχει πλέον την τύχη να έχει τέτοιο υλικό στα χέρια του για να αλλάζει τον ρου των αγώνων.

Δεν μετράει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό και για το ποδόσφαιρο; Ένας ΟΦΗ που μπήκε στη μάχη του πρωταθλήματος, απέναντι σε έναν δύσκολο και πιο έτοιμο αντίπαλο, θέλοντας να μετρήσει δυνάμεις, μα το κυριότερο θέλοντας να δείξει ότι μόλις φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Όταν ρίχνεις τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι αυτοί που φέρνουν το τρίτο γκολ στο προχθεσινό παιχνίδι τότε ναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει θετικό πρόσημο. Βέβαια, αυτό δεν ανακαλύφθηκε τώρα, το τονίζαμε όλο το καλοκαίρι ακόμα και όταν υπήρχε η σχετική (και συνηθισμένη) καταστροφολογία από αυτούς που ζουν για (και με) αυτή.

Φέτος ο ΟΦΗ λειτούργησε σωστά, ορθολογικά, πήγε στην (ποδοσφαιρική) λογική του να φτιάξει ένα ρόστερ με (σχεδόν) ισάξιους ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο να έχει λύσεις, αλλά αυτές να είναι ανάλογες των λεγόμενων «βασικών». Να μην έχουμε τα ίδια τα περσινά με τις απουσίες που ο Νιόπλιας γυρνούσε να κοιτάξει στον πάγκο και δεν ήξερε ποιον να βάλει. Φέτος ο Νταμπράουσκας γυρίζει και βλέπει στον πάγκο ξέροντας ποιον θα βάλει γιατί η ομάδα που έφτιαξε είναι δική του, πάνω στα «θέλω» του και ακριβώς πάνω στην πραγματοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος από την εξάδα.

Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για το αν χρειάζεται ακόμη 1-2 «πινελιές» πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Αυτό είναι κάτι που ακόμα κι αν δεν γίνει πιστεύει κανείς πως το ρόστερ του ΟΦΗ εφέτος δεν είναι ανταγωνιστικό; Και σίγουρα το καλύτερο της πενταετίας του Μπούση;

Αυτό είναι το κέρδος να δουλεύεις με πλάνο και να μην προσπαθείς να βγεις έξω από το ποδοσφαιρικό πλαίσιο. Να μην κάνεις του κεφαλιού σου. Ο ΟΦΗ, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει στο τέλος της σεζόν, εφέτος δεν πήγε να κοροϊδέψει το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά το σεβάστηκε. Λειτούργησε ακριβώς πάνω στη λογική του. Απλώς είχαμε ξεχάσει πως υπάρχει και αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Αρης 3-2

Δείτε τα highlights του αγώνα

Videos από την τρομερή ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ»

Videos με τους πανηγυρισμούς στο φινάλε

Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας

Οι δηλώσεις του Νέιρα

Δείτε το γκολ του Νέιρα που ξέρανε τον Αρη

Δειτε video με την απίστευτη «έκρηξη» του κόσμου μετά το 3-2

Η βαθμολογία της Super League και η επόμενη αγωνιστική

Ω Νέιρα… Ω μάτια μου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.