​Ο ΟΦΗ γκρέμισε την εικόνα του και ξενέρωσε τον κόσμο του!

22:29 | 09/04/2022

Ένα «Γεντί Κουλέ» που από απόρθητο κάστρο, έγινε η χαρά των ουραγών! Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Μετά τον Ιωνικό που μέσα σ’ ένα ημίχρονο τον μεταμορφώσαμε σε Μπαρτσελόνα, ήλθε η σειρά του Απόλλωνα να κάνει πρόωρη ανάσταση στο Ηράκλειο που έχει καταφέρει να γίνει το... πάρτι του κάθε τελειωμένου!

Ο ΟΦΗ δεν έχει κίνητρο αυτό το καταλάβαμε, άλλα άλλο αυτό κι άλλο με την αλλοπρόσαλλη αγωνιστική νοοτροπία μας, τη soft αντιμετώπιση του αντιπάλου λες και παίζουμε φιλικό προετοιμασίας, να είμαστε εκείνοι που θα καθορίσουμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα πέσουν. Κρίμα πολύ κρίμα γιατί αυτό που θα μείνει στο τέλος των play out είναι ότι το άλλοτε απόρθητο φρούριο το Γιεντί Κουλέ έγινε η... παιδική χαρά ομάδων που δεν φαντάζονταν πως θα έμπαιναν στη σκέψη για αποτέλεσμα!

Δεν ξέρω αν φταίει η νοοτροπία των παικτών, αν κάποιοι έχουν το μυαλό τους από τώρα στις πασχαλινές και στις καλοκαιρινές διακοπές, ή αν κάποιοι κάνουν σκέψεις για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, αλλά συγγνώμη εμένα αυτή η εικόνα ως φιλάθλου με προσβάλει! Εντάξει τα περάσαμε κι εμείς πέρυσι που τρώγαμε σίδερα στα play out όταν οι αντίπαλοι μας έτρωγαν... ποπ κορν, αλλά παρότι ακούγεται στερεοτυπικό άλλο η φανέλα του Βόλου και της Λαμίας κι άλλο του ΟΦΗ!

Προφανώς ευθύνη έχει και το τεχνικό τμήμα της ομάδας. Όταν είναι επαγγελματίες, όταν πληρώνονται στην ώρα τους, όταν ζητάς από τον κόσμο να έλθει και να πληρώσει εισιτήριο, πρέπει να του το ανταποδίδεις, κάτι δεν πάει καλά σε όλο αυτό γιατί ο κόσμος (και ο Νιόπλιας το ξέρει καλύτερα από τον καθένα) έχει μάθει διαφορετικά! Δεν του περνάς τη σωστή νοοτροπία; Δεν του ερεθίζεις τον ποδοσφαιρικό εγωισμό; Αφήνεις να πολυχαλαρώσει το πράγμα; Κάτι τρέχει και σίγουρα δεν είναι το... τρεχούμενο νερό!

Ένα χαστούκι είναι σύμπτωση, δεύτερο συνεχόμενο στην έδρα σου είναι καμπάνα ηχηρή, προφανώς ο επόμενος αντίπαλος που θα έλθει στο γήπεδο μας (που θυμίζει στα play out αυτό το περσινό πάρτι που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο Ηράκλειο) και περάσει, θα πρέπει να φέρει αντίδραση από κει που πρέπει!

Χτίζεις δύσκολα και με ιδρώτα την αγωνιστική σου εικόνα αλλά εύκολα την γκρεμίζεις, ξενερώνοντας ξανά τον κόσμο σου. Κι ένας Φελίππε, που στο κάτω-κάτω παίζει για τη δεύτερη ευκαιρία του στην Σπόρτιγκ και φαίνεται πως το παλεύει, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αρκετά από τα βαριεστημένα παλικάρια!

Ας βάλουν λοιπόν ένα φρένο να τελειώσει η χρονιά με αξιοπρέπεια γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Με τέτοια εικόνα πάμε να τη λησμονήσουμε την πρώτη μας εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαράδεκτος ο ΟΦΗ, έχασε από τον τελευταίο Απόλλωνα!

ΟΦΗ-Απόλλων 1-2: Τα στιγμιότυπα της ήττας στο «Γεντί Κουλέ»

Νιόπλιας: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.