Ο ΟΦΗ κρίνεται με κριτήρια Αυγούστου, όχι Δεκεμβρίου

Απόψεις

Η σημασία της νίκης επί του Άρη, η συζήτηση περί ετοιμότητας και ο διαιτητής Μανούχος που κρίθηκε «λίγος» για τέτοιο ματς

Στη φάση που βρίσκεται ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ που δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, δηλαδή δεν έχει παίξει στην Ευρώπη, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Οι ατάκες του στιλ «δεν ήμασταν καλοί, δεν αξίζαμε τη νίκη», δεν χωράνε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οπως είχε πει και ο σπουδαίος Αμερικάνος κωμικός, Τζακ Μπένι σε μία βράβευσή του «δεν αξίζω αυτό το βραβείο, αλλά έχω αρθρίτιδα και ούτε αυτή την αξίζω».

Τι σημασία έχει, μήνα Αύγουστο, αν ο ΟΦΗ ήταν καλός ή κακός απέναντι στον Άρη, πόσες φάσεις δέχθηκε και πόσες έκανε και στην τελική αν είναι δίκαιο το 3-2; Αν ο χθεσινός ΟΦΗ «πετούσε» θα ήταν ανησυχητικό για τέτοια περίοδο. Το ότι είχε «ανορθογραφίες» και πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν είναι το απολύτως φυσιολογικό, το τόνισε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου.

Ο ΟΦΗ έπαιζε κόντρα στον Αρη, με την ομάδα που θέλει να κοιτάξει στα μάτια, κόντρα στην ομάδα που δεν κέρδιζε τα τελευταία χρόνια, με μία ομάδα που καλείται να τη φτάσει ή τουλάχιστον να την πλησιάσει αν θέλουμε να μιλάμε για πλέι οφ.

Ο Άρης είχε 4 επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, ήταν αναγκασμένος να είναι νωρίτερα πιο έτοιμος λόγω Ευρώπης. Ο ΟΦΗ μπήκε στην προετοιμασία αρχές Ιουλίου, από τις τελευταίες ομάδες που το έκαναν. Το περασμένο Σάββατο έδωσε το καλύτερο και πιο δυνατό φιλικό, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, αυτό που λες ότι σε μεγαλώνει και μετράς τις δυνάμεις σου ενόψει επίσημων αγώνων. Ο ΟΦΗ είναι πιο πίσω από τον Άρη σε ετοιμότητα και αυτό έπαιξε το ρόλο του στο παιχνίδι.

Στο τέλος, όμως, το μάτριξ του γηπέδου έγραψε ΟΦΗ-Άρης 3-2. Γιατί ο ΟΦΗ ήταν εύστοχος, τυχερός και επιτέλους πήρε κάτι ακόμα κι αν δεν το άξιζε. Δεν θα ζητήσει και συγγνώμη.

Είναι ανούσιο να προσπαθούμε να αναλύσουμε ένα παιχνίδι με ποδοσφαιρικά κριτήρια... Δεκεμβρίου. Όταν ο Ομιλος φτάσει σε ένα επίπεδο κανονικότητας τότε ναι, θα κρίνεται αναλόγως. Τώρα κρατάει το αποτέλεσμα, μία νίκη που γιγαντώνει τη συσπείρωση με τον κόσμο και έκανε τους φιλάθλους να πάνε τη Δευτέρα στις δουλειές τους με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν το λες και λίγο για έναν ΟΦΗ που πέρυσι στην έδρα του κέρδιζε, όταν κέρδιζε, με τα χίλια ζόρια.

Τη σημασία του χθεσινού αποτελέσματος θα την αντιληφθούμε στο τέλος, στο ταμείο της σεζόν. Εφόσον ο ΟΦΗ είναι αυτός που πρέπει. Τη σημασία, ως προς αυτά που γέννησε, την αντιληφθήκαμε άμεσα, μόλις σφύριξε τη λήξη ο διαιτητής.

Και επειδή φτάσαμε στη λέξη «διαιτητής» και ακριβώς επειδή έχουν ακολουθήσει οι δηλώσεις του Βάλντας Νταμπράουσκας για σεβασμό από τους διαιτητές, κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν οι «άρχοντες» των αγώνων πως όταν «χάνεις» τον έλεγχο και φαντάζεις «λίγος» για τις απαιτήσεις του, δεν σφυρίζεις συνέχεια φάουλ μπας και τον φέρεις στα μέτρα σου. Χθες ο Ευάγγελος Μανούχος έκανε τα πάντα, στο δεύτερο ημίχρονο, για να χαλάσει το παιχνίδι και να εκνευρίσει τον κόσμο του ΟΦΗ. Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Αρης 3-2

Δείτε τα highlights του αγώνα

Videos από την τρομερή ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ»

Videos με τους πανηγυρισμούς στο φινάλε

Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας

Οι δηλώσεις του Νέιρα

Δείτε το γκολ του Νέιρα που ξέρανε τον Αρη

Δειτε video με την απίστευτη «έκρηξη» του κόσμου μετά το 3-2

Η βαθμολογία της Super League και η επόμενη αγωνιστική

Ω Νέιρα… Ω μάτια μου!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.