Το σκάουτινγκ του ΟΦΗ και η... πόρτα στους μάνατζερ

SMS
08:30 | 20/08/2020

Ο Όμιλος και αυτή τη μεταγραφική περίοδο έχει ρίξει πολύ… άκυρο σε προτάσεις παικτών

Το τμήμα σκάουτινγκ του ΟΦΗ δουλεύει φυσικά 12 μήνες το χρόνο, οπότε σχεδόν πάντα οι «ασπρόμαυροι» είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις κινήσεις τους, βάσει των αναγκών που έχουν εντοπιστεί.

Αυτό ισχύει και στο τρέχον καλοκαιρινο/φθινοπωρινό «παζάρι». Η φιλοσοφία, δηλαδή, είναι γνωστή. Ο Ηρακλειώτικος σύλλογος παίρνει ό,τι θέλει, στο πλαίσιο, βέβαια, των οικονομικών στάνταρ που έχουν τεθεί από τη διοίκηση.

Το είχε γράφει ο Σταύρος Καραϊνδρος στο Capitano.gr στις αρχές Αυγούστου, όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν: ''Η απόκτηση του Φροίξου Γρίβα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη γιατί, απλούστατα, αυτός ο ΟΦΗ λειτουργεί πάνω σε αυτό το κομμάτι, να εντοπίζει και να παίρνει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου.'' ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, ωστόσο έχει σημασία η λογική του οργανισμού, η οποία δεν αλλάζει.

Ο ΟΦΗ διαλέγει τους ποδοσφαιριστές που θέλει να βάλει στο ρόστερ του και δεν είναι συχνό το «σενάριο» να πηγαίνει σε επιλογές προτεινόμενων παικτών.

Στον Όμιλο τσεκάρουν εξονυχιστικά τις αγορές και έχουν εξαρχής εικόνα για τους στόχους τους. Προχωράνε σύμφωνα με το δικό τους σχεδιασμό και δεν ακολουθούν τακτικές των περισσότερων ομάδων, που περιμένουν τις προτάσεις μάνατζερ.

Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι θέλει να εντάξει Έλληνες νεαρούς παίκτες στο ρόστερ, κάτι που είχε τονίσει και ο Γιάννης Σαμαράς στην διαδικτυακή του συνέντευξη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φροίξου Γρίβα, όπως και των μεταγραφών της Τετάρτης (19/08), όπου η ομάδα του Σίμου τσέκαρε καιρό τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ, Διαμαντή και Γκαργαλατζίδη

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός πως μέχρι τώρα ο ΟΦΗ έχει ρίξει πολύ… άκυρο. Επειδή ακριβώς έχει φτιάξει ξανά το όνομα του, στις ποδοσφαιρικές πιάτσες ακούγεται όλο και περισσότερο.

Με υψηλή, έτσι, συχνότητα εκπρόσωποι παικτών από Ελλάδα και εξωτερικό… χτυπούν την πόρτα του ηρακλειώτικου συλλόγου, με την προοπτική συνεργασίας.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, «εισπράττουν» αρνητικές απαντήσεις, αφού, βεβαίως, πρώτα οι «ασπρόμαυροι» τους ακούσουν.

Στον Όμιλο δεν κλείνουν την πόρτα τους, όμως δεν είναι σύνηθες «φαινόμενο» να «τρέχουν» υποθέσεις, που υποδεικνύουν οι ατζέντηδες, εκτός κι αν πια πρόκειται για κάτι το τόσο εξαιρετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προσθήκη Βάτερμαν και το μέλλον του Γουάλι

Γι’ αυτό ο ΟΦΗ επέλεξε τον Βάτερμαν

Παίρνει Βάτερμαν ο ΟΦΗ!

Οι επόμενες μεταγραφές και... ο Νο1

Διπλό «χτύπημα» για τον ΟΦΗ

Το σκάουτινγκ του ΟΦΗ θα φέρει κι άλλους «Γρίβες»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.