Ο ΟΦΗ παίζει... για τη σωτηρία του

08:18 | 16/02/2021

Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, οι «τελικοί» και ο στόχος για τα πλέι άουτ

Η ήττα από τον Βόλο και η γενικότερη κακή κατάσταση του ΟΦΗ που έχει φέρει φτωχή συγκομιδή από τον Γενάρη και έπειτα, έχουν διαφοροποιήσει τα δεδομένα και από εκεί που ο Όμιλος στόχευε για τα πλέι οφ, τώρα στοχεύει... στη σωτηρία.

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό να μιλάμε για σωτηρία από τη στιγμή που υπάρχει μία σχετική απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που έχει από κάτω, αλλά υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος: Λαμία και ΑΕΛ έχουν παιχνίδια λιγότερα, όπως και ο Απόλλων Σμύρνης. Και πλέον δεν είναι το θέμα αν θα μπει στα πλέι άουτ με σημαντικό «μαξιλαράκι» με τις τελευταίες θέσεις, αλλά αν θα καταφέρει να τερματίσει από τη 10η θέση και πάνω ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας. Όπως έχουμε αναλύσει στο Capitano.gr, ο ΟΦΗ θέλει να τερματίσει μέχρι τη 10η θέση, όχι κάτω από αυτή, για να έχει 4 παιχνίδια στην έδρα της στα πλέι άουτ. Κάτω από τη 10η θέση, ουσιαστικά θα έχει μειονέκτημα έδρας, θα αναγκαστεί δηλαδή να δώσει 4 ματς μακριά από το «Γεντί Κουλέ» και 3 εντός.

Το πρόγραμμα του μόνο εύκολο δεν είναι είναι. Ειδικά από τη στιγμή που η κρητική ομάδα περνάει σοβαρή αγωνιστική κρίση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια παρά μόνο δύσκολα. Την προσεχή αγωνιστική παίζει εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο και αν τον κερδίσει και τώρα θα τον περάσει και θα τον έχει από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Στη συνέχεια παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, από τον οποίο είναι στο -3, έπειτα έχει τη Λάρισα στο Ηράκλειο και κλείνει το πρόγραμμα κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Είναι δημοσιογραφικό κλισέ, αλλά έτσι όπως τα έκανε ο ΟΦΗ όλα τα ματς είναι «τελικοί». Το +7 από τη 13η Λαμία δίνει μία κάποια ασφάλεια, αλλά δεν δίνει τη σωτηρία και ο ΟΦΗ θέλει να μπει στα πλέι άουτ με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή.

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται, ενώ ο προτελευταίος παίζει μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ:

9. Απόλλων Σμύρνης - 22 βαθμοί *

Βόλος (εκτός)

ΟΦΗ (εντός)

ΑΕΚ (εκτός)

Παναιτωλικός (εντός)

10. ΠΑΣ Γιάννινα - 21 βαθμοί

ΟΦΗ (εντός)

Λαμία (εκτός)

ΠΑΟ (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

11. ΟΦΗ (19 βαθμοί)

ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

Απόλλων Σμύρνης (εκτός)

ΑΕΛ (εντός)

Άρης (εκτός)

12. Παναιτωλικός - 14 βαθμοί

Παναθηναϊκός (εντός)

ΑΕΛ (εκτός)

Βόλος (εντός)

Απόλλων Σμύρνης (εκτός)

13. Λαμία - 12 βαθμοί **

ΠΑΟΚ (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Ατρόμητος (εντός)

14. ΑΕΛ - 9 βαθμοί ****

Ατρόμητος (εκτός)

Παναιτωλικός (εντός)

ΟΦΗ (εκτός)

Ολυμπιακός (εντός)

* Ο Απόλλων έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Λαμία

** Η Λαμία έχει τρία ματς λιγότερα, δύο με τη Λάρισα και ένα με τον Απόλλωνα

*** Η ΑΕΛ έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, αμφότερα με τη Λαμία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.