Από τα πλέι οφ, στα πλέι... ωχ

09:00 | 11/02/2021

Πώς ο ΟΦΗ πέταξε στα σκουπίδια το στόχο των πλέι οφ. «Πώς καταντήσαμε, λοχία» που λέει και το τραγούδι...

Δεν είναι τυχαίο που μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Σίμος τόνισε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τους συνεχόμενους αγώνες και να επικεντρωθεί στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ έγινε χίλια κομμάτια και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επί της ουσίας μέσα σε ένα μήνα, από τα πλέι οφ βρέθηκε να παλεύει να τερματίσει πάνω από τη 10η θέση για να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. «Πώς καταντήσαμε, λοχία» που λέει και το τραγούδι.

Από τα πλέι οφ, στο απόλυτο μηδέν

Από το ματς με τη Λαμία την 15η αγωνιστική, την τελευταία νίκη του δηλαδή στο πρωτάθλημα, η κρητική ομάδα μετράει 5 ήττες και 1 ισοπαλία. Προφανώς αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα και δεν βάζουμε στην εξίσωση τα δύο ματς κυπέλλου με τον Βόλο.

Θυμίζουμε ότι πριν από 1 μήνα και κάτι ο ΟΦΗ κέρδιζε 2-0 τη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ» για την 15η αγωνιστική. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου πήγε στο Περιστέρι για να παίξει με τον Ατρόμητο. Το 0-0 με 10 παίκτες -λόγω αποβολής του Μεγιάδο- και η γενικότερη εικόνα του Ομίλου, με πάθος, ψυχή και τακτική προσήλωση ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα, γέμισε αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Και κάπου εκεί, ήρθε η καταστροφή:

  • 17 Ιανουαρίου ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3
  • 23 Ιανουαρίου Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 2-0
  • 26 Ιανουαρίου ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-1
  • 31 Ιανουαρίου ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2
  • 7 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Πέντε ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει ο ΟΦΗ και με 11 γκολ παθητικό. Είναι οι 5 σερί ήττες, να βάλουμε και την ισοπαλία με τον Ατρόμητο πάμε στα 6 παιχνίδια που ο Όμιλος δεν έχει πετύχει γκολ. Η γκίνια και η ανικανότητα έσπασε στο κύπελλο στην εντός έδρας ρεβάνς με τον Βόλο (1-1). Τα περί αρνητικών σερί και η ισοφάριση αρνητικής παράδοσης 50 ετών, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ όταν τα γράψαμε πριν τον επαναληπτικό με την ομάδα του Βόλου.

Για την ιστορία, τα 7 ματς του 1971 που έμεινε «άσφαιρος» ο ΟΦΗ:

  • 14/02/71 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-0 (Α’ Εθνική)
  • 21/02/71 Απόλλων-ΟΦΗ 3-0 (Α’ Εθνική)
  • 28/02/71 Ατρόμητος-ΟΦΗ 4-0 (Κύπελλο)
  • 14/03/71 Καβάλα-ΟΦΗ 2-0 (Α’ Εθνική)
  • 21/03/71 ΟΦΗ-Εθνικός 0-0 (Α’ Εθνική)
  • 28/03/71 ΑΕΚ-ΟΦΗ 4-0 (Α’ Εθνική)
  • 03/04/71 Προοδευτική-ΟΦΗ 0-0 (Α’ Εθνική)

Στα παραπάνω, λοιπόν, παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν. θα μπορούσαμε να βάλουμε και το ματς του Αγρινίου, το ποδαρικό στο 2021. Έγινε την 3η μέρα του Γενάρη, για τη 14η αγωνιστική, με τον ΟΦΗ να γνωρίζει την ήττα με 2-1. Αν προσθέσουμε και αυτό το παιχνίδι, έχουμε 6 ήττες, 1 νίκη και 1 ισοπαλία σε ένα μήνα (μέχρι και το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό). Αν σε αυτά προσθέσετε και τα ματς με τον Βόλο για το Κύπελλο τότε ο απολογισμός πηγαίνει στις 7 ήττες, 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Από το κακό στο χειρότερο! Είπαμε, όμως, να αρχίσουμε την καταμέτρηση από τον αγώνα με τη Λαμία και έπειτα, την τελευταία νίκη του. Τότε που ο ΟΦΗ παρέμενε σε τροχιά πλέι οφ, είχε από κοντά τον Αστέρα Τρίπολης (στο -2 από την 6η θέση μετά το Χ με τον Ατρόμητο!), ήταν μέσα στο στόχο της εξάδας, αλλά έπειτα άρχισε η μεγάλη κατρακύλα.

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Πέντε αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου και ο ΟΦΗ έχει στόχο να τερματίσει από τη 10η θέση και πάνω για να παίξει ένα ματς παραπάνω στα πλέι άουτ στην έδρα του. Κίνητρο, δηλαδή, υπάρχει για τον Όμιλο που απέναντι στον Βόλο καλείται να κάνει αυτό το περιβόητο restart που έχει καταντήσει πλέον σαν λέξη αντικείμενο χλεύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «γυμνός» ΟΦΗ έμεινε αβοήθητος

Το «Παγκόσμιο» ρεκόρ του Νέιρα

Να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.