Ο ΟΦΗ πέτυχε κάτι που είχαμε να νιώσουμε χρόνια

Απόψεις

Ο Αστέρας ήταν αδύνατο να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτόν τον ΟΦΗ που συνεχώς μέσα στον αγώνα γινόταν όλο και καλύτερος - σχολιάζει ο Κώστας Φερετζάκης

Πράξη Πέμπτη για τη Superleague 1 το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τον ΟΦΗ να δοκιμάζεται απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι που θα ήταν ορόσημο για μένα προσωπικά, καθώς θα φαινόταν κόντρα σε ένα απαιτητικό αντίπαλο, το πόσο θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες εξετάσεις που έχει να δώσει όσο προχωράμε σε βάθος μέσα στη διοργάνωση.

Ο ΟΦΗ πέτυχε την τρίτη νίκη του για φέτος και παρότι αυτή επετεύχθη κόντρα σε  μία ομάδα με ποιότητα, τα οφέλη που αποκόμισε από αυτό το ματς είναι πολλά και πολύ σημαντικότερα των τριών βαθμών που πρόσθεσε με λαιμαργία στη βαθμολογική συγκομιδή του.

Το παιχνίδι είχε σχεδόν δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Ένα πρώτο ημίχρονο όπου η άριστη πίεση του Αστέρα που ξεκινούσε από το ύψος της περιοχής του Σωτηρίου, δεν άφηνε τον ΟΦΗ να αναπτυχθεί όπως θέλει ,αλλά και να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα απ’ τον αντίπαλο όπως έχει στόχο. Έτσι ο ΟΦΗ περνούσε τη μπάλα με χίλια βάσανα στα επιθετικά χαφ και αφού πρώτα ο Αστέρας προειδοποιούσε συνεχώς ότι είναι εκεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και την παραμικρή λάθος πάσα που θα γινόταν για να τιμωρήσει. Σε αυτό το σημείο ο ΟΦΗ έχει το πρώτο αστέρι καρφωμένο στο πέτο του. Μπόρεσε να ανταποκριθεί στο πολύ σωστό πρέσινγκ του αντιπάλου σε πολύ καλύτερο βαθμό από το βαθμό που ανταποκρίθηκε στην πίεση του Βόλου την προηγούμενη βδομάδα. Ο Αστέρας έκλεψε ελάχιστες μπάλες και δεν τρόμαξε σε καμία περίπτωση τον ΟΦΗ όταν το πέτυχε σε αντίθεση με το Βόλο όπου ο ΟΦΗ προβληματίστηκε αρκετές φορές και από τύχη δε βρέθηκε πίσω στο σκορ σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα.

Ο ΟΦΗ λοιπόν στέγνωσε τις αντοχές του Αστέρα χωρίς να υποστεί σοβαρές συνέπειες στο πρώτο ημίχρονο και ακόμη κι αν η διπλή ευκαιρία στο δοκάρι του Φιγκεϊρέδο και στο χαμένο τετ α τετ του Νέιρα στα δύο δευτερόλεπτα αργότερα, είχε τη γεύση της μοιραίας, ακολουθούσε η παράσταση του δεύτερου ημιχρόνου για να ξεχαστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τι κι αν ο Αστέρας ξεκινά ιδανικά μετά την ανάπαυλα και προηγείται στο 50’ με το γκολ του Λουίς Φερνάντεζ; Ο ΟΦΗ αρχίζει την αντεπίθεση και με πρωτεργάτη τον νεοεισελθόντα Ναμπί στη θέση του φλύαρου Βαζ, καταφέρνει σε λιγότερο από 15’ να φέρει τούμπα το ματς έχοντας κερδίσει και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ιγκλέσιας στο ενδιάμεσο διάστημα. Εδώ ο ΟΦΗ παίρνει το δεύτερο αστεράκι στο πέτο. Το γκολ που δέχεται τον συσπειρώνει και δεν τον αποσυνθέτει όπως θα συνέβαινε σε προηγούμενες χρονιές, αλλάζει προς το καλύτερο άμεσα την εικόνα του και με την επίτευξη της ισοφάρισης πετυχαίνει το μεγαλύτερο κέρδος του στο χθεσινό ηλιόλουστο μεσημέρι. Εξαναγκάζει τον αντίπαλο σε πνευματική υποταγή. Ο ΟΦΗ χθες πέτυχε κάτι που είχα να το νιώσω χρόνια. Ο αντίπαλος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σκεφτόταν ήδη το επόμενο παιχνίδι! Γιατί ένοιωθε ότι ήταν αδύνατο να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο που συνεχώς μέσα στον αγώνα γινόταν όλο και καλύτερος.

Ο ΟΦΗ έστειλε μηνύματα παντού και τρόμαξε πολύ κόσμο. Πέτυχε 3 γκολ είχε δύο δοκάρια, δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ και έναν χαμό από σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. 23 τελικές έγραψε το κοντέρ. Ένα στατιστικό στοιχείο που τον φέρνει μόνο πρώτο στη λίστα με τις τελικές σε όλο το πρωτάθλημα. Ακόμη κι εσύ που είδες το ματς αδυνατείς να το συνειδητοποιήσεις όταν βλέπεις το στατιστικό πίνακα στη λήξη του αγώνα.

Στην τελευταία γραφή μου μετά το ματς με το Βόλο ανέφερεα ότι πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να σκοράρουν και οι υπόλοιποι για να αυξάνεται συνεχώς ο πονοκέφαλος των αντίπαλων προπονητών που σε μελετάνε μέσα στη βδομάδα. Γιατί μπορεί η ομάδα να είχε σκοράρει 7 φορές σε 4 παιχνίδια αλλά τα 6 γκολ είχαν έρθει από μόλις 2 ποδοσφαιριστες, τον Μάνο και τον Τσιλιανίδη. Το να βλέπεις τον ΟΦΗ να σκοράρει τρεις φορές και να μην παίρνει κανένα γκολ από αυτούς τους δύο ήταν ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα για εμάς και δυσάρεστο για όλους τους υπόλοιπους. Και ήταν και το τρίτο και τελευταίο αστέρι στο πέτο.

Το απόγευμα της Κυριακής, παραδέχθηκε και ο τελευταίος αντίπαλος στο φετινό αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, ότι αυτή η ομάδα θα διεκδικήσει πράγματα και χρειαστεί πολλή δουλειά για να τη σταματήσει κανείς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απόλυτο και κορυφή για τον Ηρόδοτο - η βαθμολογία

Σεμέντο: «Χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ»

Τέταρτος ο ΟΦΗ - η βαθμολογία

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Δείτε τα highlights του ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης

«Δύο στα δύο» για τον Μάξιμο

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: 10 με τόνο ο ΟΦΗ και ο Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.