Ο ΟΦΗ που ξέρει να επιβάλλεται

Απόψεις

Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Όμιλος καλείται ν' ανταποκριθεί στα «θέλω» του

Τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο ηρακλειώτικος σύλλογος έπαιξε μακριά από την έδρα και οι αποστολές του σε «Βικελίδης» και ΟΑΚΑ ήταν δύσκολες, κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, έβγαλε  με υψηλό βαθμό επιτυχίας τις αποστολές του και σε μεγάλο ποσοστό έπαιξε το ποδόσφαιρο που δούλεψε στην περίοδο της προετοιμασίας.

Αυτό φυσικά θα προσπαθήσει να κάνει και απέναντι στους Αγρινιώτες, μόνο πως αυτή τη φορά ο ρόλος του θα είναι ξεκάθαρα διαφορετικός.

Η σαββατιάτικη (14/09) αναμέτρηση συγκαταλέγεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ματς. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προδικάσει την εικόνα ενός αγώνα, ωστόσο η ομάδα του Σίμου θα μπει στο γήπεδο με την «ετικέτα» του φαβορί.

Και το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη θα έχει φυσικά το δικό του ενδιαφέρον. Το κατά πόσο θα καταφέρει ο ΟΦΗ να δικαιολογήσει στο χορτάρι τον τίτλο του.

Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια του ματς οι «ασπρόμαυροι» να βρουν συνθήκες, που θα συναντούν συχνά φέτος στο «Γεντί Κουλέ».

Έναν αντίπαλο, δηλαδή, που θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς, που θα παίξει σφιχτά και θα περιμένει τον Όμιλο.

Και ο ηρακλειώτικος σύλλογος θα πρέπει ν' αποδείξει πράγματα. Πως μπορεί να ελέγξει τέτοιου είδους καταστάσεις. Ότι έχει τρόπους να «ξεκλειδώσει» κλειστές άμυνες και πως δεν αγχώνεται όταν είναι το «αφεντικό» και θεωρείται το φαβορί.

Μέχρι σήμερα ο ΟΦΗ έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Φαίνεται ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να βγάλει ωραίες συνεργασίες και η ανάπτυξη του να στηρίζεται στη σωστή κυκλοφορία.

Το σύνολο του Σίμου καλείται να επαναλάβει την... όλη διαδικασία και παρουσιάσει ανωτερότητα και υπεροχή. Το έργο του φυσικά δε θα είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό.

Και ο Παναιτωλικός, ανεξαρτήτου δυναμικής, θα είναι επικίνδυνος, αφού μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς και «καίγεται» για να κάνει σεφτέ στους βαθμούς στην Super League 1.

Ο ΟΦΗ, όμως, οφείλει από την πλευρά του να στείλει το δικό του μήνυμα: Πως έχει αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα και πως ξέρει να επιβάλλεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα σημαδιακό παιχνίδι

Ανυπόμονος για «Γεντί Κουλέ» ο Νάστος

Μέσα Μεγιάδο και Γιαννούλης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.