Ο ΟΦΗ ψάχνει μέρες του ’75

14:20 | 25/02/2020

Ο Όμιλος καλείται να επαναλάβει ό,τι και πριν από 45 χρόνια για να μπει στην εξάδα.

Υπάρχει μια παράμετρος, η οποία μοιάζει να είναι «σύμμαχος» της Λαμίας ενόψει την κυριακάτικης (01/03) αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Αυτή δεν είναι άλλη από την παράδοση. Σε τέτοιου είδους , πάντως, παιχνίδια ο συγκεκριμένος παράγοντας πάει… περίπατο.

Οι παραδόσεις, εξάλλου, είναι για να σπάνε, ενώ μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να εξελιχθεί σε έξτρα «όπλο» για τους «ασπρόμαυρους» στην προσπάθεια τους να συμμετάσχουν στα πλέι οφ.

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου, άλλωστε, έχει στόχο, η ομάδα της Φθιώτιδας επί της ουσίας δεν «καίγεται», οπότε η ανάγκη είναι τεράστια για τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Όπως και να’ χει, πάντως, ο τελευταίος φετινός αντίπαλος του ΟΦΗ για την κανονική περίοδο της Super League 1 τα καταφέρνει μια χαρά στην Κρήτη.

Σε αγώνα πρωταθλήματος, μάλιστα, ο Όμιλος δεν έχει μπορέσει ακόμη να πανηγυρίσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως οι δυο τους δεν έχουν αναμετρηθεί και αρκετές φορές, όμως σε δύο επισκέψεις, η Λαμία μετράει ισάριθμες επιτυχίες.

Μία για τη δεύτερη και μία για την πρώτη κατηγορία. Το «παρθενικό» διπλό το πέτυχε στις 21/01/2017 με 1-2 και το επόμενο ήρθε την περασμένη... παραλίγο εφιαλτική σεζόν. Στις 18/02/219 η Λαμία «απέδρασε» από το «Γεντί Κουλέ» με σκορ 1-3.

Ο ΟΦΗ στο «σπίτι» του έχει κερδίσει μόνο σε μία συνάντηση κόντρα στον ερχόμενο αντίπαλο του. Και ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει 2-1 στις 2/11/1975, στο πλαίσιο του α’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ για την ίδια διοργάνωση μετράει και ένα αποκλεισμό.

Ήταν στις 07/07/1972, όταν έχασε 3-4 στα πέναλτι, αφού το ματς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση είχε λήξει χωρίς τέρματα.

Ο ΟΦΗ, έτσι, καλείται να μετατρέψει την αρνητική παράδοση σε επιπλέον κίνητρο, ώστε να κατακτήσει το «τρίποντο» και να μπει στα πλέι οφ, κάτι που θα σημάνει και την ευρωπαϊκή του έξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Τι θέλει ο ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική για να μπει στα πλέι οφ

Ο Μπούσης «ντόπαρε» τους παίκτες: «Είμαι δίπλα σας!»

Πλέι οφ: Όλα τα σενάρια και τι ισχύει με τις ισοβαθμίες


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.