Ο ΟΦΗ ψάχνει στο Αγρίνιο τους... χαμένους του βαθμούς

12:30 | 09/01/2023

O OΦΗ αγωνίζεται απόψε (17.00 - Live Capitano.gr) στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα

Με την αναμέτρηση στο Αγρίνιο ολοκληρώνεται η 17η αγωνιστική της Superleague. Ο ΟΦΗ μετά τις δύο ισοπαλίες ψάχνει τη νίκη για να ανέβει σε βαθμούς και σε ψυχολογία αλλά και να πάρει ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου. Ένα σημαντικό ματς, στο οποίο ο ΟΦΗ αν κερδίσει θα πάει στο +5 από την 13η Λαμία, ψάχνοντας παράλληλα να... ρεφάρει από τους τόσους πολλούς χαμένους βαθμούς στο ''Γεντί Κουλέ''. Ο Παναιτωλικός δείχνει καλά, προέρχεται από νίκη επί του Ατρομήτου, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Νίκο Καρέλη.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17.00, θα υπάρχει Live ενημέρωση μέσα από το Capitano.gr και ζωντανή μετάδοση από την συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Παναθηναϊκός 42

2. ΑΕΚ 38

3. ΠΑΟΚ 35

4. Ολυμπιακός 35

6. Αρης 28

5. Βόλος 26

8. Ατρόμητος 22

7. Παναιτωλικός 19

9. ΠΑΣ Γιάννινα 17

10. Αστέρας Τρίπολης 17

11. ΟΦΗ 12

12. Λεβαδειακός 11

13. Λαμία 10

14. Ιωνικός 8

Η παράδοση

Στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα νικητής ήταν ο φιλοξενούμενος, με τον Παναιτωλικό να επικρατεί στα τρία τελευταία ματς που έγιναν στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ στο τελευταίο που έγινε στο Αγρίνιο.

Η τελευταία νίκη γηπεδούχου είναι στις 3 Ιανουαρίου 2021, όταν ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 (83’ Μανθάτης, 85’ Λιάβας – 55’ Στάικος).

Ο Παναιτωλικός είχε επτά διαδοχικές νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια που είχε υποδεχθεί τον ΟΦΗ για την Α’ Εθνική/Super League και ηττήθηκε ως γηπεδούχος για πρώτη φορά στο τελευταία ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες, στις 17 Οκτωβρίου 2021 με 2-1. Τα γκολ για τον ΟΦΗ σημείωσαν ο Μαλής με αυτογκόλ και ο Νέιρα, ενώ το γκολ του Παναιτωλικού είχε έρθει από τον Καρέλη.

Η πρώτη τους συνάντηση για την μεγάλη κατηγορία έγινε στο Αγρίνιο, όπου στις 24 Οκτωβρίου 1976 ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γαβαλά.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πολύ νωρίτερα στις μικρότερες κατηγορίες, αφού συμμετείχαν στα Playoffs της ανόδου στην Α’ Εθνική το 1959-60, πριν την επίσημη καθιέρωση της Β’ Εθνικής ως πρωτάθλημα. Τότε, ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις με 1-0 τόσο ως γηπεδούχος, όσο και ως φιλοξενούμενος.

Για την Super League βρέθηκαν αντιμέτωποι πρώτη φορά στο Αγρίνιο στις 11 Δεκεμβρίου 2011 και ο Ετζενγκέλε στο 50ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό είναι το 1-0 που έχει εμφανιστεί τρεις φορές, ενώ ακολουθεί το 2-1 με δύο εμφανίσεις. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν υπάρχει ισοπαλία, οπότε δεν υπάρχει και αναμέτρηση στην οποία να μην έχει σημειωθεί γκολ.

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 13-5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φεύγει δανεικός ο Ντουρμισάι

Γιατί επιλέχθηκε η λύση δανεισμού του Ντουρμισάι

Ο ΟΦΗ ψάχνει στο Αγρίνιο τους... χαμένους του βαθμούς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.