Ο ΟΦΗ, τα χτυπητά κενά κι ο φόβος να είναι ο φετινός Ατρόμητος

18:18 | 30/08/2022

Δεν θέλει πολύ να σε βάλει από κάτω. Ο ΟΦΗ δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Δυο αγωνιστικές πια συμπληρώθηκαν μετά και το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια ασφαλή (συμπεράσματα για τον ΟΦΗ της τρέχουσας περιόδου.

Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο πως από το καλημέρα του πρωταθλήματος βρίσκεται μόνος τελευταίος στην ουρά του πρωταθλήματος, αλλά οι χτυπητές αδυναμίες που έβγαλε και στα δυο ματς, η αδυναμία βελτίωσης που δεν έδειξε από το ένα παιγνίδι στο άλλο, οι πολλαπλά σοκαριστικοί τραυματισμοί βασικών παικτών που ανατρέπουν ακόμα και αυτό τον ανισόρροπο σχεδιασμό που υποτίθεται πως υπάρχει και βέβαια η ομάδα που ακόμα ψάχνεται μεταγραφικά, δημιουργεί μια αγωνία κι έναν φόβο πως η ομάδα βρίσκεται στα τάρταρα.

Το γράψε άλλωστε ο έγκυρος Μιχάλης Τσώχος στο Gazzetta.gr που σημείωνε πως ο ΟΦΗ έβγαλε την πιο ανησυχητική εικόνα απ’ όλες τις ομάδες που έδειξαν δείγματα γραφής, όχι για την εξάδα, αλλά για την παραμονή του!

Γιατί πράγματι δεν ήταν απλά το 0/2 για τον ΟΦΗ, αλλά για το πόσο αδύναμος, άναρχος κι απροετοίμαστος εμφανίστηκε στους δυο πρώτους αγώνες.

Στον ΟΦΗ τώρα τρέχουν για να προλάβουν, αλλά άραγε τι; Για να σώσουν την παρτίδα, όχι πια για εξάδα, αλλά για να εμφανίσουν στοιχειωδώς μια ομάδα επιπέδου Super League; Για να μη δημιουργήσουν και στους νεοαποκτηθέντες παίκτες την αίσθηση πως αλλιώς περίμεναν να βρουν το κλίμα και τις προοπτικές της ομάδας κι άλλο club συνάντησαν; Για να μην πνίγουν σε μια κουταλιά νερό και βρεθούν να κυνηγούν τους δυο που θα βάλουν από κάτω με ότι αυτό σημαίνει για όλη τη χρονιά;

Ας μην γίνω προάγγελος κακού προαισθήματος για τον ΟΦΗ, αλλά θυμίζει το ξεκίνημα της ομάδας το αντίστοιχο του περσινού Ατρόμητου. Που μπήκε με φούρια για την εξάδα και βρέθηκε ως τα μισά του πρωταθλήματος να κυνηγά να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Δεν θέλει πολύ να σε βάλει από κάτω. Ο ΟΦΗ δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και χρειάζεται γρήγορες, αποφασιστικές και στοχευμένες κινήσεις για να μην μπει σε έναν εφιάλτη που θα μας φέρει πολλά πολλά χρόνια πίσω.

Αυτό που απαιτείται τώρα είναι ψυχραιμία, συστράτευση όλων, γρήγορες μεταγραφικές ενισχύσεις και να… ξαναδιαβάσουν το βιβλίο της φετινής χρονιάς, πριν μείνουμε μετεξεταστέοι!

Καμία χρονιά δεν χάθηκε από τις πρώτες δυο αγωνιστικές, αλλά και καμία δεν κερδήθηκε αν δεν καταλάβεις ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα για να το αντιμετωπίσεις έστω και με καθυστέρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το λάθος και το άλλοθι του Νίκου Νιόπλια

Group therapy στον ΟΦΗ: Πολύωρη συζήτηση Νιόπλια-ποδοσφαιριστών

H βαθμολογία και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Ομάδα πες πως φτιάχνεις, τον κόσμο πώς τον ξαναφτιάχνεις;


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.