Το λάθος και το άλλοθι του Νίκου Νιόπλια

Απόψεις

Η εμφάνιση του ΟΦΗ, το αδόκιμο σύστημα, η λειψανδρία λύσεων επιθετικά και ο Αποστολάκης- σχολιάζει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 0-2 από τον Παναθηναϊκό στο ''Γεντί Κουλέ'', το βράδυ της Κυριακής για την 2η αγωνιστική της Superleague.

Αρκετές φορές στον ομαδικό αθλητισμό, ο τρόπος είναι εκείνος που ''νικά'' το αποτέλεσμα, αυτό συνέβη χθες. Η εμφάνιση ήταν αυτή που πείραξε περισσότερο. Ένας ηττοπαθής και απαθής ΟΦΗ για - τουλάχιστον - 45λεπτα.

Από τις πρώτες μεταβιβάσεις των παικτών στο χορτάρι του ''Γεντί Κουλέ'', δεν φάνηκε μόνο ποιος θα είναι ο νικητής αλλά προϊδέαζε - σε γενικές γραμμές - τις πολύ έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε. Η αγωνιστική κακή εικόνα του ΟΦΗ ήρθε και προστέθηκε στην κακή εμφάνιση της πρεμιέρας, την έλλειψη λόγω καθυστέρησης λύσεων στην επίθεση ενώ οι τραυματισμοί Νέιρα και Τοράλ ήρθαν και έβαλαν το κερασάκι σε μια άγευστη τούρτα.

Μπορεί να είμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική, όμως όποιος παρακολούθησε την συνέντευξη του Νίκου Νιόπλια, θα κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Φυσικά, μετά το 90λεπτο που παρακολούθησε.

Το άλλοθι

Στην πραγματικότητα το μεγάλο άλλοθι του προπονητή του ΟΦΗ, είναι οι προσθήκες μεσοεπιθετικά που ΔΕΝ έχουν γίνει, οι τραυματισμοί των Τσιλιανίδη, Ντουρμισάι (και Νέιρα νωρίς στο ματς) αλλά και οι αργοπορημένες μεταγραφές. Δεν είναι μόνο η ξεκάθαρη λειψανδρία στην επίθεση αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να βγάλουν σε καλό επίπεδο 30 λεπτά αγώνα (Θοράρινσον, Ντίκο κ.α).

Δεν νομίζω ότι οι παίκτες που ήρθαν είναι τόσο κακοί όσο φαίνονται στο ξεκίνημα. Όμως, η κακή ομάδα τους ''ρίχνει'' όλους, η καλή τους ''ανεβάζει''. Έτσι συμβαίνει συνήθως.

''Κακή εμφάνιση'' και από τον Νίκο Νιόπλια

Ο κόουτς του ΟΦΗ φημίζεται για την καλή προετοιμασία πριν τα ματς, στο απαιτητικό ματς απέναντι σε μια ομάδα με προοδευτική ανάπτυξη και βλέψεις για πρωτάθλημα, πέρα από τα άλλοθι που έχει, και είναι πολλά, δεν βρέθηκε και ο ίδιος σε καλή ημέρα.

Δεδομένο: Ο Νιόπλιας θέλει να παίζει 4-3-3, δεν επιθυμεί τρεις στόπερ, το έκανε αναγκαστικά λόγω έλλειψης λύσεων. Ένα απαιτητικό σύστημα που δεν έχει δουλευτεί στην προετοιμασία.

Ο έμπειρος κόουτς ''κατέβασε'' τον ΟΦΗ με: Τον Γιοχού σαν λίμπερο, τους Βούρο και Μαρινάκη δίπλα του σε τριάδα, με τον Λάρσον να έχει εντολή να πάρει όλη την δεξιά πλευρά και τον Γιαννούλη με λιγότερα ανεβάσματα στα αριστερά. Στα χαφ στη θέση ''6'' οι Ντιουσέ και Μεγιάδο, σε ρόλο εσωτερικού χαφ από αριστερά ο Θοράρινσον και τους Νέιρα με τον Τοράλ σε ρόλο ''ψευτοεννιαριού''.

Υποθέτω ότι η απουσία της τελευταίας στιγμής, του Μπαλογιάννη, έφερε τον Γιαννούλη στη θέση αυτή, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να την υποστηρίξει πλέον. Φάνηκε από την αρχή, όπως φάνηκε και ότι πολλοί παίκτες δεν ήξεραν που να τρέξουν, τι κοψίματα να κάνουν, που να δώσουν τη μπάλα. Ένταση στο μηδέν, πάθος από λίγους και μια εικόνα που προκαλούσε εκνευρισμό. Δεν μπορούσε ο ΟΦΗ από την αρχή να αλλάξει 3η μπαλιά και εκεί έπρεπε να ''παρέμβει'' ο Νιόπλιας, είτε με αλλαγή συστήματος, είτε με παίκτης. Οκ, παίζει και ο αντίπαλος και ο φετινός Παναθηναϊκός είναι πραγματικά καλός όμως δεν γίνεται να αποδέχεσαι την... μοίρα σου τόσο νωρίς. Θεωρητικά βελτιώθηκε αλλά αυτό έχει να κάνει και με το σβήσιμο του Παναθηναϊκού μετά το 2-0.

Οι νέοι και το ''γκολ'' του Αποστολάκη

Όταν συμφώνησε, είχα γράψει ότι ο Γιοχού δεν μπορεί να παίξει με 4αδα στην ευθεία, μόνο με τριάδα. Βλέποντας τον και στο χορτάρι σε δύο ματς, είναι ολοφάνερο πλέον. Ο Ντιουσέ ''συγκρούεται'' με Μεγιάδο στα χαφ, πάνω - κάτω κάνουν τα ίδια πράγματα, με περισσότερες επιθετικές αρετές ο Σενεγαλέζος αλλά δεν μπορεί να την ''κουβαλήσει'' με ευκολία. Ο Θοράρινσον δεν μπορούσε να συννενοηθεί με τους υπόλοιπους, έτρεψε άσκοπα, παράλληλο ποδόσφαιρο και... πίσω η μπάλα. Φανερά ανέτοιμος. Ο Λάρσον είναι εντός κλίματος και ο Ντίκο προσπάθησε αρκετά αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Καλές οι επεμβάσεις στο φινάλε για τον Στίβενς, δεν έχει ευθύνη στα δύο γκολ. Από τους ''παλιούς'' τα τρεξίματα δεν αρκούν για τον Μεγιάδο και ο mvp του ΟΦΗ Βούρος προσπάθησε να συμμαζέψει ότι μπορούσε. Πέρα από τον Γιοχού που η αρχική επιφύλαξη γίνεται εντονότερη, οι υπόλοιποι που ήρθαν εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι κακοί παίκτες.

Ένα παραπάνω μπράβο το αξίζει ο μικρός. Ο 18χρονος Ρεθυμνιώτης Γιάννης Αποστολάκης ήταν ο μόνος ''μικρός'' που βρέθηκε στην Ολλανδία, μπήκε στο γήπεδο σαν αλλαγή και ένα σλάλομ του, πανηγυρίστηκε σαν γκολ. Αυτός ναι, είχε ένταση και διάθεση. Ένας ταλαντούχος χαφ που μέρα με τη μέρα κερδίζει πόντους, ο Όμιλος πρέπει να τον βοηθήσει σε αυτή τη φάση περισσότερο από ότι εκείνος τον ΟΦΗ, ατάκα του Νιόπλια που την κρατάμε.

Εν κατακλείδι: Μια εικόνα προβληματική χθες, για μια διοίκηση που είχε άπλετο χρόνο για πιο γρήγορες κινήσεις μεταγραφικά, τον έχασε, και δυστυχώς αυτό είναι που πληρώνει - τουλάχιστον - στην αρχή του πρωταθλήματος. Ένα κόουτς που μοιάζει εγκλωβισμένος στις ελάχιστες επιλογές στην επίθεση και άτυχος μαζί με όλο τον οργανισμό για τους τραυματισμούς κομβικών παικτών. Αυτό βέβαια, δεν αποτελεί άλλοθι για την πρωτοφανή λειψανδρία του γκρουπ και την ένταση που έπρεπε να χαρακτηρίζει αρκετούς στο ματς της Κυριακής, σε ένα γεμάτο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tου Δημήτρη Καρυωτάκη: Αυτός δεν ήταν Όμιλος... ήταν νερόμυλος!

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

Έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε, ξέσπασε ο κόσμος στο «Γεντί Κουλέ»

Το σχόλιο του Νιόπλια για τις αποδοκιμασίες

Νιόπλιας: Οι αποδοκιμασίες, οι απουσίες και οι μεταγραφές

Η βαθμολογία: Μόνο ο ΟΦΗ χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.