Ο ΟΦΗ τη δουλειά του

Απόψεις

Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάζει ποικιλία στο αγωνιστικό του πλάνο, όμως ο Όμιλος ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο ματς της Κυριακής (29/09) θα είναι ο σχηματισμός των Αρκάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Γιατί ουσιαστικά μ’ αυτόν τον τρόπο θα δείξουν κάτω από ποιο πρίσμα βλέπουν τον ΟΦΗ και σε ποιο βαθμό επικινδυνότητας κατατάσσουν το μεταξύ τους παιχνίδι.

Μέχρι τώρα, στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, δηλαδή τους ισχυρούς της Super League 1, επέλεξαν διάταξη με τρία στόπερ. Στην πρώτη 5-3-2 και στη δεύτερη 3-5-2. Στις επόμενες δύο με Ξάνθη και Ατρόμητο το σύστημά τους ήταν 4-4-2.

Απέναντι, έτσι, στους «μεγάλους» ήθελαν να νιώθουν μια περαιτέρω ασφάλεια μεσοαμυντικά και είναι αλήθεια ότι έχασαν τα ματς στις λεπτομέρειες.

Λίγο, επομένως, η δυναμική της ομάδας του Σίμου, λίγο το «Γεντί Κουλέ», ίσως υποχρεώσουν τον Μπόρχα Χιμένεθ να σκεφτεί ξανά την τριάδα στα μετόπισθεν. Ίσως, όμως, και όχι.

Και επί της ουσίας αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει ν’ απασχολεί τους «ασπρόμαυρους». Καθόλου κιόλας. Εκείνοι οφείλουν ν’ ακολουθήσουν τη δική τους τακτική στο χορτάρι, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Το «συν» ενόψει της συνάντησης που έρχεται είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθεί να παίξει, ακόμα και στις περιπτώσεις που έχει αμυντικούς προσανατολισμούς.

Κάτι ανάλογο, βέβαια, ίσχυε και με τον Βόλο και ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος δεν είχε την απαιτούμενη εικόνα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Γι’ αυτό τούτη τη φορά ο Όμιλος καλείται να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Από το ξεκίνημα της. Να μπει προετοιμασμένος απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να επιβάλλει από νωρίς το δικό του παιχνίδι.

Επ’ ουδενί δεν πρέπει να επαναληφθεί το «σκηνικό» του Πανθεσσαλικού, όπου στο α’ 45λεπτο ο αγώνας είχε γίνει «ροντέο».

Το γεγονός πως οι Πελοποννήσιοι παίζουν σταθερά με δύο φορ, φανερώνει προφανώς και τη διάθεση τους. Έχουν ποιότητα και σίγουρα του έργο του ΟΦΗ δε θα είναι εύκολο. Χώρια, μάλιστα, από το ότι προέρχονται από την «παρθενική» νίκη τους στην Super League 1 (επί του Ατρόμητου) και αυτό έχει ανεβάσει την ψυχολογία τους.

Παρά, ωστόσο, την αρκετά καλή δυναμική των Αρκάδων και το αναπτερωμένο ηθικό τους, τα πάντα, όσον αφορά στην έκβαση του αγώνα, εξαρτώνται από την απόδοση της ομάδας του Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «στοίχημα» με τον Σακόρ

Χαμόγελα για Μεγιάδο

H «πρώην» και το γούρικο Γεντί Κουλέ

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.