Ο ΟΦΗ της νέας χρονιάς: Έτσι τον ονειρεύονται

20:35 | 24/04/2020

Ο ΟΦΗ θα «χτίσει» πάνω στην εφετινή χρονιά και με τις κατάλληλες μεταγραφές θα πάει για το βήμα παραπάνω

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα και η μπάλα κυλήσει ξανά στο χορτάρι, ο ΟΦΗ θα έχει να ανταγωνιστεί... τον ίδιο του τον εαυτό στην πρόκληση της επόμενης σεζόν.

Εφέτος ο Όμιλος έκανε τη δική του υπέρβαση και αφού ξεπέρασε τον περσινό σκόπελο με τα μπαράζ, στη συνέχεια έκανε αλματώδη προσπάθεια για να φτάσει στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει τη μεγάλη ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Η επόμενη χρονιά για τους επικεφαλής της κρητικής ομάδας και δη τον Γιώργο Σίμο θα πρέπει να είναι -στη χειρότερη περίπτωση- ίδια με την εφετινή. Κανένα πισωγύρισμα, παρά μόνο επόμενα βήματα για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Αυτό είχε φροντίσει να τονίσει στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capitano.gr, ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος έβαλε τον πήχη ακόμα ψηλότερα: «Την περίμενα την εφετινή πρόοδο. Όταν φέρνεις τους παίκτες που θέλεις και ξέρεις τι θα κάνουν, τότε περιμένεις ότι θα πας καλύτερα. Από πέρυσι μέχρι εφέτος έχουμε ανέβει, του χρόνου πάμε για πιο πάνω. Αυτό το πράγμα, λοιπόν, πρέπει να το μεγαλώσουμε».

Τα λόγια του είναι το μότο του ΟΦΗ της επόμενης σεζόν, αλλά και των επόμενων χρόνων. Ένας ΟΦΗ που θα χτίσει πάνω σε αυτό που δημιούργησε την τρέχουσα σεζόν για να το αναπτύξει και να το πάει παραπέρα.

Κεφάλαιο μεταγραφές:

Στον Όμιλο, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν το θέμα με τις ανανεώσεις και τους δανεισμούς, θα «πέσουν με τα μούτρα» στο μεταγραφικό κομμάτι για να ανακοινώσεις τους νέους παίκτες που θα πλαισιώσουν το ρόστερ.

Ο Γιάννης Σαμαράς έχει κάνει προεργασία με τα ταξίδια του στο εξωτερικό, αλλά και με τις επαφές που κρατά όλο το χρόνο για ποδοσφαιριστές που παρακολουθεί και ενδιαφέρει την ομάδα. Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να αρχίσει τις υπερβολές και να αρχίσει τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Αυτό έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η κρητική ομάδα θα πάει για 3-4 μεταγραφές, εκτός αν στην πορεία προκύψει κάτι εξαιρετικό, όπως με την περίπτωση του Ζοάο Βίκτορ τον χειμώνα. Οι επικεφαλής θέλουν λίγες και καλές μεταγραφές με παίκτες που θα έρθουν και θα «κουμπώσουν» αμέσως και ταυτόχρονα θα δώσουν ποιότητα στον ΟΦΗ και θα τον βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και χωρίς κορωνοϊό, τον Ιούνιο πιθανότατα θα είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις, τώρα όμως το όλο θέμα πάει πίσω όπως φυσικά παγκοσμίως, οπότε χρειάζεται επιμονή. Το σίγουρο είναι ότι οι «μελανόλευκοι» έχουν εντοπίσει τους στόχους τους -κυρίως από την αγορά του εξωτερικού και δη από τις λεγόμενες «Κάτω Χώρες»- και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα βάλουν τις τελευταίες πινελιές.

Κεφάλαιο ποδόσφαιρο:

Την περσινή σεζόν ο ΟΦΗ εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρό του. Ένα ποδόσφαιρο κατοχής, με επιθετική νοοτροπία και στόχο το γκολ. Ο Όμιλος έπαιξε το ίδιο σε όλες τις έδρες, δεν φοβήθηκε αντιπάλους και έτσι θέλει να πορευτεί και τη νέα σεζόν. Και ακόμα καλύτερα.

Το αγωνιστικό πλάνο δεν αλλάζει και πάνω σε αυτό θα δουλέψει ο Γιώργος Σίμος. Ο πρωτεργάτης της εφετινής επιτυχίας θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με τους ποδοσφαιριστές για να διατηρηθεί η ομάδα σε υψηλά επίπεδα και να κρατήσει τη φιλοσοφία της που την έκανε να ξεχωρίσει.

Σκληρό πρέσινγκ, πάσινγκ γκέιμ, μπιλντ απ. Αυτός είναι ο ΟΦΗ που ονειρεύονται οι άνθρωποί του και πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα δουλέψει ο Έλληνας τεχνικός για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και τη νέα χρονιά, η οποία θα έχει υψηλότερες απαιτήσεις με δεδομένες τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

UEFA: «Εξαντλήστε τα περιθώρια…»

Πλέι οφ: Τα σημεία-κλειδιά για τη διεξαγωγή και οι ημερομηνίες

«Λιώνουν» στο... σπίτι και περιμένουν

Ασκεί έφεση ο ΟΦΗ

Πρώτα ο Μητσοτάκης και μετά η τηλεδιάσκεψη

Τι σημαίνουν για τον ΟΦΗ οι αποφάσεις της UEFA

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.