O OΦΗ της σεζόν: Το πάρε-δώσε και ο σχηματισμός

ΟΦΗ

Με την προσθήκη του Μεσάκ Τζου ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τις προσθήκες του για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο με ρόστερ 32 παικτών - ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν, πως θα παίζει

Με την μεταγραφή του Πορτογάλου εξτρέμ Τζου, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τις προσθήκες του - προφανώς καθυστερημένα - για την μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες.

Η πολιτική της κριτικής ομάδας στο πάρε - δώσε άλλαξε την φετινή περίοδο, με την προτεραιότητα να δίνεται, αρχικά, στις αποχωρήσεις, κάτι που εν μέρει αποτέλεσε και την καλύτερη δικαιολογία για τις προσθήκες που έγιναν αργότερα.

O ΟΦΗ άλλαξε πολύ σε σχέση με την περσινή σεζόν, σε αγωνιστικό - και όχι μόνο - επίπεδο. Αρκετές οι αποδεσμέσεις και οι πωλήσεις, πολλές και οι προσθήκες.

Συνολικά έγιναν 12 προσθήκες ενώ μαζί με τους Σμπώκο, Χαλκιαδάκη, Φερέιρα αποχώρησαν 15 ποδοσφαιριστές. Οι νεαροί Θεοδοσουλάκης - Αποστολάκης βρίσκονται πλέον στην πρώτη ομάδα, ο Ζερκάν ήρθε δανεικός αλλά...φεύγει, ενώ ο Γρίβας αναμένεται να χάσει αρκετούς μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Το ρόστερ του ΟΦΗ, αυτή την στιγμή αριθμεί 32 ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβάνονται οι 4 τερματοφύλακες)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Ήρθαν: Στίβενς

Έφυγαν: Bάτερμαν, Επασί

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ήρθαν: Γιοχού, Θοράρινσον, Λάρσον

Έφυγαν: Κοροβέσης, Ουές, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ

Ήρθαν: Περέα, Ντιουσέ, Σαμέρ

Έφυγαν: Ντε Γκουζμάν

ΕΞΤΡΕΜ

Ήρθαν: Ζερκάν, Τζου, Μπιφουμά, Ντίκο

Έφυγαν: Λάμπρου, Φαν Ντάινεν

ΦΟΡ

Ήρθαν: Γκερέρο

Έφυγαν: Καστάνιος, Φελίπε, Νοικοκυράκης

---> ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ

ofh-larson-λαρσον.jpg#asset:402377

Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες, οι επιστροφές από τραυματισμούς καθώς και οι μεταγραφές δίνουν επιλογές στον Νίκο Νιόπλια να εφαρμόσει το 4-3-3 που επιθυμεί.

*** Aποκτήθηκε για Νο1 ο Στίβενς όμως ο Μανδάς καραδοκεί

*** Στην άμυνα: Βούρος - Διαμαντής στα στόπερ σαν βασικοί, έχουν ξεκινήσει καλύτερα από όλους, έτσι κι αλλιώς ήταν σε θέση ισχύος. Τρίτος ο Πασαλίδης, τέταρτος στην ιεραρχία ο Γιοχού. Στα πλάγια, ο Λάρσον έχει ξεκινήσει δυναμικά, ήρθε σαν βασικός, έπεται ο Μαρινάκης, ο Μπαλογιάννης κρατάει την θέση του μέχρι να ανέβει ο Ισλανόδος Θοράρινσον

*** Στα χαφ: Περέα, Μεγιάδο, Ντιουσέ για δύο θέσης στην θέση ''6'', Νέιρα και Τοράλ όταν είναι υγιής για την θέση του επιτελικού χαφ. Σε αδόκιμα σχήματα, ίσως και οι δύο μαζί με ένα ''6αρι''. Μπουζούκης, Στάικος και Αποστολάκης θα είναι στο rotation.

*** H επίθεση: Με δεδομένο ότι ο Καμάου δεν υπολογίζεται στα αρχικά πλάνα, ο Ζερκάν είναι φευγάτος, ο Τσιλιανίδης ακόμα όχι 100% και ο Γρίβας τραυματίας για καιρό, ο Τζα θα χρειαστεί χρόνο, οι λύσεις την δεδομένη στιγμή είναι συγκεκριμένες. Μπιφουμά αριστερά, Ντίκο δεξιά και Γκερέρο στην κορυφή. Νομίζω ότι και όλοι να είναι υγιείς, οι 2/3 θα έχουν τον πρώτο λόγο μέσα στην σεζόν. Ο Ντουρμισάι η πρώτη ενναλακτική για το ''9'', υπάρχει και ο Θεοδοσουλάκης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Εκτιμώ ότι αν εξαιρέσουμε την θέση του τερματοφύλακα, στις άλλες θέσεις ο ΟΦΗ μοιάζει ενισχυμένος. Χρειάζεται αναμονή για την θέση ''9'', να δούμε αν ο Γκερέρο ή όποιος παίζει εκεί θα φανούν αντάξιοι του εξαμήνου του Φελίπε.

Ο Νίκος Νιόπλιας υπολογίζει σε πολύ περισσότερους παίκτες σε σχέση με πέρυσι, το ρόστερ έχει γίνει ποιοτικό, το θέμα είναι το πότε θα δεθούν κυρίως μεσοεπιθετικά οι παίκτες. Μεγάλη αναβάθμιση στα μπακ, μεσοαμυντικά οι Περέα και Ντιουσέ ανεβάζουν το rotation, ενώ και στα εξτρέμ οι παίκτες που ήρθαν έχουν μια διαδρομή, μπορούν να προσφέρουν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μένει να δούμε αν όλα αυτά αποτυπωθούν και στο χορτάρι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.