Κι όμως, ο ΟΦΗ έχει κάνει ήδη τις πρώτες «μεταγραφές»

Απόψεις

Μπορεί ο ΟΦΗ να μην έχει κάνει την παραμικρή προσθήκη, να δείχνει έναν αργό μεταγραφικό σχεδιασμό, όμως στις αποδεσμεύσεις παίρνει καλό βαθμό - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Εδώ και λίγα 24ωρα είμαστε επίσημα πλέον στον Ιούλιο. Είναι ο μήνας που παραδοσιακά οι ομάδες ξεκινούν την προετοιμασία τους, κάνουν τις περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις και γενικά ο 7ος είναι ο λεγόμενος ''μήνας που μοντάρεται η ομάδα''. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες όπως και για τον ΟΦΗ.

Στην κρητική ομάδα δεν έχουν κάνει την παραμικρή μεταγραφή, παρ'ότι τους τελευταίους μήνες είχαν την πολυτέλεια να ασχοληθούν και να δουλέψουν χωρίς άγχος στο κομμάτι αυτό. Έγραψα για τον δεδομένα αργό βηματισμό στο άρθρο για τους Φελίπε και Λάμπρου, στο Capitano.gr. Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στα δύο αυτά θέματα, έχω την αίσθηση ότι δεν θα έχουμε σύντομα.

ΒΑΚ, διαρκείας και αποδεσμεύσεις. Αυτή ήταν η πραγματικότητα στον ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα και πλέον όλοι ευελπιστούν σε έναν Ιούλιο που θα αποκτηθούν παίκτες ποιοτικοί που θα κάνουν την διαφορά. Το ρόστερ του ΟΦΗ, μαζί με τον Γρίβα που φαίνεται ότι θα κερδίσει μια θέση σε αυτό, αριθμεί 22 ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς υπολογίζω και τους 4 τερματοφύλακες.

Θυμίζω ότι έφυγαν και επίσημα από το ποδοσφαιρικό τμήμα οι Νοικοκυράκης, Βάτερμαν, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Καστάνιος, Λυμπεράκης, οι νεαροί Σμπώκος - Χαλκιαδάκης ενώ στην έξοδο βρίσκονται οι Γκαργκαλατζίδης - Φερέιρα, οι οποίοι δεν υπολογίζονται. Συνολικά 10 παίκτες που μαζί με τους Φελίπε - Λάμπρου γίνονται 12!

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να ''χρυσώσω το χάπι'' για τις καθυστερήσεις σε μεταγραφικές κινήσεις, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ παίρνει καλό βαθμό στο κομμάτι των αποδεσμεύσεων, εκεί που έδειχνε - τουλάχιστον επί Μπούση - ότι είχε ζητήματα. Η κρητική ομάδα αποδέσμευσε ή δεν ανανέωσε αρκετούς παίκτες νωρίς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα. Κι αυτό πρέπει να πιστωθεί.

Στο ρόστερ δεν υπάρχουν πλέον ποδοσφαιριστές που δεν... βλέπει ο Νιόπλιας. Σίγουρα περιμένει περισσότερα από τους Φαν Ντάινεν - Καμάου όπως και από κάποιους άλλους, όμως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο ΟΦΗ κατάφερε να έχει παίκτες που κατά 90% αυτών μπορεί να θεωρηθούν εν δυνάμει βασικοί. Κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά επί εποχής Μπούση.

Μένει να φανεί στην προετοιμασία ποιοι από αυτούς θα κερδίσουν το ''στοίχημα'' και φυσικά αυτό που οφείλει να κάνει η ΠΑΕ είναι να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στο κομμάτι των μεταγραφών γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα νέα διαρκείας του ΟΦΗ: Από 130 ευρώ και με εκπτώσεις

Εισιτήρια διαρκείας ΟΦΗ: Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές

ΟΦΗ και κόσμος πρέπει να γίνουν ένα!

Η αγορά του εξωτερικού και η αποφυγή λύσεων «κι αν σου κάτσει;»

Ο Γρίβας κερδίζει την παραμονή του

Φελίπε - Λάμπρου: Ας τους ξεχάσει ο ΟΦΗ

Ο... μεταγραφικός οδηγός του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.