Ο ΟΦΗ, το 20% και το Παγκρήτιο

SMS
13:43 | 14/05/2020

Πώς εμπλέκεται το Παγκρήτιο στην πρόταση του ΟΦΗ για 20% των φιλάθλων στα γήπεδα

Μία διαφορετική διάσταση στο θέμα της πρότασης του Ηλία Πουρσανίδη για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, έδωσε η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, ο Πουρσανίδης έριξε στο τραπέζι την πρόταση να υπάρχει 20% του κόσμου στα γήπεδα στα πλέι οφ, με προοπτική αυτό να ισχύσει και στο επόμενο πρωτάθλημα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Αντί, δηλαδή, να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, να ανοίξουν τα γήπεδα, αλλά με λιγότερους φιλάθλους. Η πρόταση του ηρακλειώτικου συλλόγου, μάλιστα, ήταν η μοναδική που έπεσε στο τραπέζι και αφορούσε στην παρουσία φιλάθλων στα ματς, με τον Ηλία Πουρσανίδη να τονίζει στα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας: «Σκεφτείτε την εικόνα που θα βγάλει η Ελλάδα προς τα έξω. Σκεφτείτε πώς θα το δουν σε όλες τις άλλες χώρες. Γήπεδα με κόσμο, έστω και με αποστάσεις, αλλά σε όλες τις θύρες των γηπέδων».

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της «ΠΑΤΡΙΔΑΣ» την Πέμπτη, φέρεται να υπάρχει στον ΟΦΗ σκέψη να «μετακομίσει» στο Παγκρήτιο όπου οικονομικά είναι πολύ καλύτερα από το «Γεντί Κουλέ». Το 20% στο Παγκρήτιο των 22.000 θέσεων αντιστοιχεί περίπου σε 4.400 εισιτήρια, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από το «Γεντί Κουλέ» στο ίδιο ποσοστό, ενώ και η χωρητικότητα του Παγκρητίου είναι πλεονέκτημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να απλωθούν καλύτερα οι φίλαθλοι.

Όλα αυτά, βέβαια, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι θεωρητικά και τίποτα παραπάνω. Η πρόταση του Πουρσανίδη πρέπει πρώτα να μεταφερθεί από τον συνεταιρισμό στη κυβέρνηση, η οποία είναι η αρμόδια να πάρει την όποια απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες είδαν θετικά το θέμα του 20% των φιλάθλων, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες αυτής, αλλά θα το παλέψουν.

Όσον αφορά στον ΟΦΗ, το αν το δημοσίευμα βγει αληθινό θα φανεί στην πορεία. Αφού πρώτα, δηλαδή, ξεκαθαρίσει το θέμα του 20%. Η ουσία είναι αυτή: η πρόταση. Αν τελικά περάσει, πάμε σε άλλα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ «έστειλε το μήνυμα» για το αύριο του ποδοσφαίρου

Ξεκάθαρος και πάλι ο ΟΦΗ

Η ενημέρωση της Super League για την τηλεδιάσκεψη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.