Ο ΟΦΗ τον «μίκρυνε»

Απόψεις

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο «παράσημο» του Ομίλου στο «Καραϊσκάκης».

Έπαιξε κι έχασε… Τόσο απλά. Ο ΟΦΗ το’ πε και το κάνε. Δεν τρόμαξε από τον Ολυμπιακό, ούτε από την έδρα και ακολούθησε το πλάνο του στο φαληρικό στάδιο.

Το ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στον τομέα της δημιουργίας και ίσως να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αποτελεί ένα άλλο κομμάτι. Η ουσία είναι πως η ομάδα του Γιώργου Σίμου επέβαλλε τους δικούς της κανόνες.

Σε αρκετά μεγάλα διαστήματα του αγώνα ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο χορτάρι και με το ολοκληρωτικό της ποδόσφαιρο είχε αποκτήσει τον έλεγχο.

Το VAR, επίσης, δεν είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Φιγκεϊρέντο, όμως στον ηρακλειώτικο σύλλογο δε στάθηκαν ούτε σ’ αυτό.

Γιατί η ουσία είναι πως η εξέλιξη συνεχίστηκε και στο φαληρικό στάδιο. Και αυτό είναι το ζητούμενο για τους «ασπρόμαυρους». Κάθε μέρα και καλύτεροι.

Και η εξαιρετική, έτσι, προσπάθεια  κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ήταν απλούστατα «άλλη μια μέρα στο γραφείο».

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου έχουν πια φτάσει σ’ ένα σημείο, που η βελτίωση μοιάζει με ρουτίνα. Και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα.

Τα κέρδη από την παρουσία του ΟΦΗ απέναντι στους Πειραιώτες ήταν πολλά, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός πως επιβλήθηκε και πνευματικά του αντιπάλου του.

Δεν είναι υπερβολή ότι ο Όμιλος «μίκρυνε» τον Ολυμπιακό. Και αυτό ήταν ένα από τα οφέλη του, που μέχρι και πέρυσι έμοιαζε ουτοπία.

Υπήρχαν στιγμές προς το τέλος της αναμέτρησης, που το αποδεικνύουν. Για παράδειγμα οι καθυστερήσεις του Σα για να περάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα, ή απόφαση του Κούτρη να πάει στο κόρνερ και να μην επιτεθεί από τα αριστερά, ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις απειλής.

Για να βρει, εξάλλου, κάποιος ομάδα που έπαιξε μ’ αυτόν τον τρόπο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» θα πρέπει να γυρίσει πολύ τον χρόνο πίσω.

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο, βέβαια, η δουλειά δε σταματάει ποτέ. Και παρά τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα προχωράνε βάσει πλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Έχασε σαν ΟΦΗ

Καρέ-καρέ το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ

Δείτε τη βαθμολογία

Οι δηλώσεις του Σίμου

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Δείτε τα highlights του αγώνα

Ο ΟΦΗ έκανε τον κόσμο να αποδοκιμάσει τον Ολυμπιακό

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.