Ο κόσμος διψάει για «αίμα»

Απόψεις

Ο Ελληνας προπονητής άθελά του έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του ΟΦΗ τον τελευταίο καιρό.

Ποιος να το περίμενε ένα χρόνο μετά. Ο άνθρωπος που πέρυσι κράτησε με προσωπικές ενέργειες όρθιο τον ΟΦΗ και έσωσε μία χαμένη, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, χρονιά, τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της πλειοψηφίας του κόσμου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, περί ου ο λόγος, έχει δημιουργήσει, άθελά του, εσωστρέφεια στον ΟΦΗ και γιγαντώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων μηνών.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ «ΑΙΜΑ», ΟΧΙ Ο ΜΠΟΥΣΗΣ

Τα αρνητικά αποτελέσματα της κρητικής ομάδας σε συνδυασμό με την κακή αγωνιστική εικόνα έφεραν την οργίλη αντίδραση του κόσμου και ξάφνου ο Παπαδόπουλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο κόσμος ζητά την κεφαλή του επί πίνακι. Λίγους μήνες μετά τη σωτήρια παρουσία του και την άνοδο του ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία.

Σημεία των καιρών. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, νοοτροπία οπαδών. Ο θυμόσοφος λαός, βέβαια, λέει πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και στην προκειμένη περίπτωση από τη στιγμή που ο πελάτης είναι δυσαρεστημένος πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Το τέλος της συνεργασίας με τον Παπαδόπουλο είναι μία από αυτές; Δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα αυτό το ερώτημα. Τουλάχιστον το μήνυμα του Μιχάλη Μπούση δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα. Στήριξη, σπάνιο για το ελληνικό παραγοντικό ποδόσφαιρο.

Σίγουρα, όμως, ο Ελληνας προπονητής έχει την πλειοψηφία (ή τους σκληροπυρηνικούς) εναντίον του. Ακόμα κι αν αυτή η στάση του κόσμου χαρακτηριστεί ως αχαριστία στο πρόσωπο του «Παπ», δεν παύει να είναι μία κατάσταση.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Για να καταλήξουμε, όμως, να μιλάμε για «διαζύγιο» με Παπαδόπουλο πρέπει να βάλουμε την κουβέντα σε μία αφετηρία. Και η αφετηρία έχει να κάνει με το αν ο εκ του Κιλκίς ορμώμενος προπονητής έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. 

Φταίει αυτός για την αγωνιστική εικόνα; Φταίει αυτός που ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κρατήσει ένα δικό του αποτέλεσμα; Φταίει αυτός για τις καλοκαιρινές επιλογές του ρόστερ; Γενικότερα φταίει και πόσο φταίει; Μήπως φταίνε οι προσδοκίες που γεννήθηκαν το καλοκαίρι και η υπεραξία που δόθηκε στην ομάδα και τις δυνατότητές της;

Προφανώς για αυτές τις απαντήσεις υπάρχουν οι αρμόδιοι. Αυτοί θα κρίνουν. Αλλά το σίγουρο είναι πως ο ΟΦΗ νοσεί. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το ρήγμα είναι μεγάλο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μικρύνει. Ο κόσμος είναι οργισμένος, το πλήθος «διψάει για αίμα» και ο Παπαδόπουλος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση που ενδέχεται να αποτελέσει το θύμα. Το εύκολο θύμα.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, την προσφορά του. Ας μην πεταχτούν όλα στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν αξίζει στον ίδιο και στην ιστορία του ΟΦΗ. Ας μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος και τι έχει αφήσει στο σύλλογο. 

ΥΓ: Το μόνο καλό σε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί και μετά, η στάση του Μιχάλη Μπούση. Εξω από την ελληνική πραγματικότητα. Ακόμα κι αν αποδειχθεί λάθος δεν παύει να είναι μία στάση μακριά από πανικούς, μακριά από ελληνικές νοοτροπίες. Οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος θα είχε ήδη δώσει εντολή στο γραφείο Τύπου για να ετοιμαστεί η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To πιο «δυνατό» μήνυμα, στην πιο αμήχανη αναμέτρηση...

Τα σχόλια των φιλάθλων και η νέα τοποθέτηση του Μιχάλη Μπούση

Ο Μπούσης στηρίζει Παπαδόπουλο

Παπαδόπουλος: «Θα μιλήσω με αυτούς που με κρίνουν»

Οι σκέψεις του Παπαδόπουλου για την επόμενη μέρα

Αποδοκιμασίες σε παίκτες και Παπαδόπουλο από τον κόσμο

Δείτε τα γκολ του ΟΦΗ-Πανιώνιος

Ο Παπαδόπουλος είπε στον κόσμο αυτό που σκέφτεται για την παραίτηση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.