Ο Ταουσιάνης άργησε τρεις μήνες...

Απόψεις

Το χρονικό της φυγής του Νικόδημου Παπαβασιλείου και ο ''stand by'' Γιάννης Ταουσιάνης

Να λοιπόν που μέσα σε μια ημέρα, έχουμε αλλαγή προπονητή στον Εργοτέλη. Γι άλλους ''ξαφνική'', γι άλλους αναμενόμενη. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι το ιδιαίτερο καλοκαίρι για τους ''κιτρινόμαυρους'' συνεχίζεται, καθώς πέρα από τα μεταγραφικά θέματα με τους Ιατρούδη και Έφορντ που δεν ολοκληρώθηκαν όπως τα περίμεναν, το σημαντικό αδιέξοδο - κυρίως αυτό - με το θέμα των τηλεοπτικών, είχαν να διαχειριστούν και τις φιλοδοξίες του Νικόδημου Παπαβασιλείου.

Ο Κύπριος τεχνικός ''ψάχτηκε'' αρκετά το καλοκαίρι, σε επίπεδο Superleague 1 αλλά και σε άλλες χώρες, όμως τελικά δεν προέκυψε κάτι καλύτερο γι αυτόν. Έτσι, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, άλλωστε ο Παπαβασιλείου είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020. 

Όμως, όταν ήρθε η πρόταση του Πανιωνίου (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα), ο Κύπριος τεχνικός δεν το σκέφτηκε πολύ, ευχαρίστησε τους παίκτες του και τη διοίκηση για την συνεργασία, και αναχώρησε από την Αίγυπτο με προορισμό την Ελλάδα. Άλλωστε, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Εργοτέλης θα έμπαινε εμπόδιο στις φιλοδοξίες του...

Ως γνωστόν, από το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος, ο πρώην πλέον τεχνικός της ομάδας είχε εκφράσει τις προτεραιότητες του στη διοίκηση. Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την... μνημειώδη ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι αν φύγει ο Παπαβασιλείου, ''η καρέκλα του προπονητή δεν θα μείνει λεπτό κενή'' , η χαρακτηριστική ατάκα. Ο ''κλεισμένος'' και τότε ήταν ο Γιάννης Ταουσιάνης.

Μπορεί να γράφτηκαν αρκετά όνομα στις αρχές του Ιουνίου για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του ''φευγάτου'' Παπαβασιλείου, η πραγματικότητα είναι ότι ο έμπειρος Γιάννης Ταουσιάνης συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να καθίσει στον πάγκο. Αυτό αποδείχθηκε και χθες, όπου οι άνθρωποι του Εργοτέλη στράφηκαν αμέσως στον προπονητή που εμπιστεύονται όσο κανέναν. Κάπως έτσι, ο κόουτς θα καθίσει με μια μικρή καθυστέρηση στον κιτρινόμαυρο πάγκο, με την ευχή να μακροημερεύσει.

Ο 47χρονος τεχνικός στο παρελθόν έχει βρεθεί ξανά στον πάγκο του Εργοτέλη, τόσο στην Superleague όσο και στην Football league, από την θέση του βοηθού και από αυτήν του προπονητή. Ο Ταουσιάνης ''νιώθει'' από Εργοτέλη, έχει καλές σχέσεις και αρκετούς υποστηρικτές στην διοίκηση της ομάδας ενώ βρεθεί πλάι σε πολύ καλούς προπονητές. Εμπειρία από την κατηγορία δεν έχει, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο.

Στο μυαλό της διοίκησης δεν αποτελεί μια λύση ανάγκης αλλά έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που γνωρίζει τη δουλειά. Και ο ίδιος το βλέπει σαν μια ευκαιρία, μια πρόκληση, σε ένα σωματείο που έχει μάθει να ''δημιουργεί'' ποδοσφαιριστές και να αναδεικνύει - γενικότερα - προσωπικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Εργοτέλη ο Ταουσιάνης!

Απίθανη ανακοίνωση: «Υπάρχει συμφωνία με νέο κόουτς... αν φύγει ο Παπαβασιλείου»!

Το «διαζύγιο» και... ο Πανιώνιος

Ο Παπαβασιλείου, ο Σάμι και... ο Μπούσης

Τέλος ο Παπαβασιλείου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.