Ο τελευταίος που φταίει αυτή τη στιγμή είναι ο Μελ

Απόψεις

Ο Ισπανός προπονητής του ΟΦΗ χρειάζεται στήριξη και ηρεμία για να βγάλει την ομάδα απ' το αδιέξοδο.

Ανέλαβε τον ΟΦΗ γνωρίζοντας πως η εξάμηνη συνεργασία, μέχρι το φινάλε της σεζόν, μόνο εύκολη δεν θα είναι. Δύσκολη αποστολή ή αποστολή αυτοκτονίας, ο Πέπε Μελ, περί ου ο λόγος, ήρθε για να δώσει το διαφορετικό από τον Νταμπράουσκας, να φτιάξει μία ελκυστική ποδοσφαιρική ομάδα που θα παίρνει αποτελέσματα.

Το έργο έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας γιατί ο ΟΦΗ δεν διαθέτει τους παίκτες για να υπηρετήσει τα «θέλω» του Ισπανού (δεν είναι κακοί -οι ίδιοι είναι που κέρδισαν Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και γιατί ο ΟΦΗ έχει περισσότερη ανάγκη τα αποτελέσματα από το να είναι ελκυστικός.

Η μίρλα του κόσμου είναι φυσιολογική όταν βλέπει μία ομάδα να είναι από την εξάδα... στα τάρταρα. Και γίνεται μεγαλύτερη μίρλα όταν ακούει και διαβάζει για καλό ποδόσφαιρο με 4 γκολ στην πλάτη. Παρηγοριά στον άρρωστο ή αλάτι στις πληγές.

Οπως και να 'χει, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε διαδικασία μεταγραφών για να ενισχυθεί ενόψει συνέχειας και να δοθούν τα «όπλα» στον Μελ να κάνει αυτό που θέλει. Γιατί ο τελευταίος που φταίει είναι ο Ισπανός προπονητής και τώρα είναι που χρειάζεται τη στήριξη για να βγει η χρονιά με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία ακόμα κι αν αυτή βρει τον ΟΦΗ στα ξενέρωτα πλέι άουτ.

Σε όσα έχει πει έως τώρα ο 60χρονος προπονητής δεν έχει άδικο ούτε είναι υπερβολικός. Ο ΟΦΗ έκλεισε το ματς της Τούμπας με ελάχιστες τελικές αν και έπαιξε γι' αυτές. Ελάχιστες τελικές είναι και τα ελάχιστα σουτ και ο Πέπε Μελ είναι λογικό να πάθει... Παναγούλια. Σουτάρετε!

Το ότι θέλει φορ και εξτρέμ επίσης δεν είναι κάτι υπερβολικό. Για τον στόπερ τη νιώσαμε την έκπληξη, αλλά αυτός κάνει κουμάντο.

Για το ότι θέλει να παίζει επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο επίσης δεν είναι κάτι λάθος ούτε υπερβολικό. Στην Τούμπα το πήρε το μάθημα με τον Αστέρα και θωράκισε περισσότερο το κέντρο. Το ότι έχασε 4-0 οφείλεται σε πολλούς λόγους όπως για παράδειγμα το ότι ο Αμπάντα δεν είναι αριστερό μπακ που έχει την άμυνα αλλά δεν είναι και ο κλασικός εξτρέμ που θα έδινε βοήθειες. Άρα πρέπει να βελτιωθεί είτε στο ένα είτε στο άλλο.

Σε πολλά έχει δίκιο ο Μελ, αλλά δεν θέλει και πολύ να τον πάρει κι αυτόν η κάτω βόλτα εξ ου η επιτακτική ανάγκη βοήθειας από τη διοίκηση με μεταγραφές και όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Για να μπορέσει και ο Ισπανός το συντομότερο να παρουσιάσει επί χόρτου αυτό που έχει στο μυαλό του και αυτό που βλέπει σε ένα μικρό ποσοστό, σε ολοκληρωμένη μορφή. Και τότε θα κριθεί.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.