Ο Βίκτορ και η φιλία - ορόσημο με τον Ριβάλντο

SMS
15:45 | 21/01/2020

Ο πρώην σταρ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ριβάλντο, είναι εκείνος που ''σημάδεψε'' την καριέρα της νέας μεταγραφής του ΟΦΗ

Όπως όλα δείχνουν, έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή βάζει στη... μηχανή του ο ΟΦΗ. Ο 31χρονος αμυντικός χαφ θα βρεθεί αύριο στο Ηράκλειο όπου και θα παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι.

Ένας παίκτης περισσότερο... έμπειρος από ότι θα ήθελαν στην κρητική ομάδα (ηλικιακά) αλλά ιδιαίτερα ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια.

Ο Βίκτορ ξεκίνησε μόλις στα 14 του χρόνια την καριέρα του στην Ναούτικο της πατρίδας του, ενώ η ομάδα που τον σημάδεψε ήταν ξεκάθαρα η Μαγιόρκα. Στην ομάδα του νησιού, βρέθηκε για μια πενταετία με πολλές συμμετοχές στην Primera Division και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριν όμως κάνει το άλμα από Βραζιλία προς Ευρώπη, ο Ζοάο Βίκτορ έκανε μια μικρή στάση στο... Ουζμπεκιστάν. Εκεί, αγωνίστηκε στην Μπουνιοντικόρ (Ιανουάριος 2009 - Ιούνιος 2010), στην οποία αγωνίζονταν ο σπουδαίος Ριβάλντο, άνθρωπος που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της καριέρας του, όπως έχει ομολογήσει σε συνέντευξη του. Μαζί πήραν δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, μα πάνω από όλα ''έμαθα πολλά στο πλευρό του Ριβάλντο, γίναμε φίλοι'' όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά. ''Όταν ήρθα στην Ευρώπη, ο Ριβάλντο με βοήθησε αρκετά, μου είπε αρκετά πράγματα, έπρεπε να αλλάξω λίγο το αγωνιστικό μου στυλ. Έπρεπε να τρέχω περισσότερο με την μπάλα στα πόδια, δεν χρειάζονται μόνο οι άμεσες επαφές και οι γρήγορες πάσες'' κατέληξε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Ζοάο Βίκτορ.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει, ο Ριβάλντο τον πρότεινε στον τότε Αντιπρόεδρο της Μαγιόρκα (Σέρα Φερέρ) από την γνωριμία των δύο ανδρών στην ΑΕΚ. Εκεί, ο Βίκτορ έφτιαξε το όνομα του στην Ευρώπη, ενώ αργότερα ακολούθησαν στην καριέρα του, Ανόρθωση και Ουμ Σαλάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίρνει Ζοάο Βίκτορ ο ΟΦΗ

«Πέτυχε διάνα ο ΟΦΗ, ηγέτης ο Ζοάο Βίκτορ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.