Οδυσσέας Βελάνας: Το «golden boy» που απασχόλησε τον ΟΦΗ

08:10 | 24/04/2020

Η περίπτωση του νεαρού μεσοεπιθετικου της Ουτρέχτης που βρέθηκε στα «ραντάρ» του Γιάννη Σαμαρά

Οδυσσέας Βελάνας. Το όνομά του δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό. Στην Ολλανδία, όμως, είναι το next big thing. Ο 22χρονος μέσος με καταγωγή από τη Σάμο, ξεχώρισε με την παρουσία του στη δεύτερη ομάδα της Ουτρέχτης και πρόσφατα έγινε θέμα από την πλειοψηφία των ΜΜΕ λόγω της ανανέωσης του συμβολαίου του με τους Ολλανδούς για ακόμη δύο χρόνια.

Ο πιτσιρικάς, ο οποίος μπορεί να παίξει στα άκρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, έχει δουλέψει πάρα πολύ στην Ολλανδία και ήταν από τους τυχερούς που είχε -τότε- προπονητή τον Έρικ τεν Χαχ που διαπρέπει πλέον με τον Άγιαξ.

Πού κολλάει ο ΟΦΗ σε όλο αυτό; Τα «ραντάρ» του Γιάννη Σαμαρά στην Ευρώπη και δη στην Ολλανδία εντόπισαν τον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ο κ.Σαμαράς δεν τον έμαθε τώρα όπως η πλειοψηφία του κόσμου, αλλά τον ήξερε από πριν και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την εξέλιξή του. Και δεν έμεινε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, υπήρχε προσέγγιση στην πλευρά του Βελάνα για το αν θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα και να λάβει μέρος και αυτός στο πρότζεκτ του ΟΦΗ.

Ο Βελάνας για τον ΟΦΗ ήταν η ιδανική περίπτωση, αλλά και το ανάποδο. Η κρητική ομάδα ξεχωρίζει για το ποδοσφαιρικό της πρότζεκτ, αλλά και το πόσο βάρος δίνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου. Μόνο που η περίπτωση του Οδυσσέα δεν ήταν εύκολη, αφού σχεδόν είχε προαποφασιστεί να παραμείνει στην Ολλανδία.

Ο νεαρός παίκτης πήρε τις δεσμεύσεις ότι θα είναι στα πλάνα του πρώτου προπονητή για να μπει σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν και να αποτελέσει μέλος της και αφού συμβουλεύτηκε το περιβάλλον του αποφάσισε να συμφωνήσει για νέο, διετές, συμβόλαιο.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν η μόνη ομάδα που έψαξε και ρώτησε για τον παίκτη. Το πλεονέκτημα του Ομίλου ήταν ότι λόγω του Γιάννη Σαμαρά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Δεν χρειάστηκε, δηλαδή, να μάθει ποιος ήταν, αφού τον γνώριζε και παρακολουθούσε την εξέλιξή του. Άλλες ομάδες της Super League που έμαθαν για τον Βελάνα, φρόντισαν να ρωτήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sport24.gr, τον προσέγγισαν, αλλά ο παίκτης είχε ήδη επιλέξει να παραμείνει στην Ουτρέχτη.

Ο Οδυσσέας Βελάνας γεννήθηκε στη Σάμο και την τρέχουσα σεζόν είχε μία γεμάτη χρονιά στο πρωτάθλημα Νέων της Ολλανδίας με την φανέλα της Ουτρέχτης, όντας εκ των MVP. Η περίπτωσή του ανέδειξε για ακόμα μία φορά το πως δουλεύει το σκάουτινγκ ο ΟΦΗ που «χτενίζει» την Ευρώπη για τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

UEFA: «Εξαντλήστε τα περιθώρια…»

Πλέι οφ: Τα σημεία-κλειδιά για τη διεξαγωγή και οι ημερομηνίες

«Λιώνουν» στο... σπίτι και περιμένουν

Ασκεί έφεση ο ΟΦΗ

Πρώτα ο Μητσοτάκης και μετά η τηλεδιάσκεψη

Τι σημαίνουν για τον ΟΦΗ οι αποφάσεις της UEFA


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.