Πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα

ΟΦΗ

Αποκαρδιωτικός ο ΟΦΗ, ηττήθηκε 0-2 από τον Αστέρα Τρίπολης στο άδειο «Γεντί Κουλέ» κι η εξάδα μοιάζει πια... με όνειρο.

Μέχρι το 38ο λεπτό και το γκολ του Αστέρα Τρίπολης τίποτα δεν έδειχνε πως ο ΟΦΗ -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, με τον Μπάκιτς να μένει εκτός- θα βρεθεί να κυνηγάει το σκορ. Δεν έκανε το σούπερ παιχνίδι, αλλά ήταν καλύτερος της αρκαδικής ομάδας και είχε ένα καλό διάστημα με τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Ο Αστέρας, από την άλλη, πίεζε ψηλά τον ΟΦΗ, θέλοντας να του χαλάσει τη δημιουργία, έχοντας παθητικό ρόλο κατά κύριο λόγο. Τις αντεπιθέσεις έψαχναν οι φιλοξενούμενοι για να απειλήσουν και το έκαναν στο 37ο λεπτό. Μία βαθιά μπαλιά, ένα γύρισμα του Καλτσά από δεξιά και ένα κοντινό πλασέ του Μιριτέγιο έφεραν το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να απαντήσει άμεσα, αλλά πάντα η αχίλλειος πτέρνα ήταν το ανασταλτικό κομμάτι και οι κόντρες του Αστέρα. Ο ΟΦΗ έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά φάσεις δεν έβγαζε και στο 55ο λεπτό βρέθηκε στο καναβάτσο με το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Ο Καλτσάς κέρδισε πέναλτι από τον Καρώ, μετά από λάθος συνολικά της άμυνας και ο Ρεγκίς Κρεσπί ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το έργο του ΟΦΗ από εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Ποια ήταν η αντίδραση του ΟΦΗ; Σέντρες και πάλι σέντρες, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και δύο ευκαιρίες που ίσως, λέμε ίσως, να άλλαζαν την εικόνα του αγώνα.

Κατά τα λοιπά, πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα, που λέει και το παραδοσιακό τραγούδι. Ο ΟΦΗ σε ματς-τελικό δεν πήρε τίποτα, ηττήθηκε και από τον Αστέρα Τρίπολης και τα πλέι οφ, με αυτή την εικόνα, φαντάζουν ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό μιας που πιάσαμε τα τραγούδια... Ο Αστέρας διατηρεί την 6η θέση κι αφήνει τον ΟΦΗ στο -5.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον (60΄ Μαρινάκης), Βούρος, Καρώ (67΄ Λαμπρόπουλος), Θοράρινσον (72΄ Ριέρα), Τοράλ, Γκαγέγκος, Αμπαντά, Νέιρα, Μοσκέρα (60΄ Μπάκιτς), Φελίπε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γκος (62΄ Αλάγκμπε), Μουνάφο (87΄ Βαλιέντε), Κρεσπί (75΄ Σίτο), Καλτσάς (87΄ Καρμόνα), Ζουγλής (75΄ Ντιαρά), Μιριτέλο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.