ΟΦΗ - Καρέλης: Η παράδοση και το μεταγραφικό παράδοξο

SMS

Ο αναγεννημένος Νίκος Καρέλης, η καλή παράδοση απέναντι στον ΟΦΗ και το μεταγραφικό παράδοξο στις σχέσεις των δύο πλευρών

Με στόχο την 2η συνεχόμενη νίκη του και την πρώτη στο ''σπίτι'' του, ο ΟΦΗ φιλοξενεί το Σάββατο (18.30 - Capitano.gr) τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει να ''εξαργυρώσει'' το διπλό στο Βόλο με τρεις βαθμούς ακόμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια του βάζει δύσκολα. Ο Παναιτωλικός έχει δύο σερί νίκες στο Ηράκλειο και τέσσερα συνεχόμενα ματς αήττητος.

Ξεχωριστή είναι και η παρουσία του Νίκου Καρέλη στα ''ματς απ'' των δύο ομάδων. Ο Ηρακλειώτης επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής στα 2 από τα 3 παιχνίδια της περσινής σεζόν, διανύει αισίως την 3η του χρονιά στον Παναιτωλικό και δείχνει ότι έχει επανέλθει για τα καλά μετά τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο του. Γέννημα-θρέμμα της ακαδημίας του Εργοτέλη, ο 30χρονος πλέον Νίκος δείχνει να έχει αφήσει πίσω του όλα τα στραβά. Επέστρεψε για 2η φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 και μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά, τα τελευταία χρόνια τα έχει ''σπάσει''. Πέρυσι σε 30 ματς πέτυχε 7 γκολ ενώ φέτος ήδη στα πρώτα 3 έχει σκοράρει 2 φορές. Πατάει καλά, συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι, ο κορυφαίος της ομάδας του Αναστασίου την τελευταία διετία.

Καρέλης Vs ΟΦΗ

Ο 30χρονος έχει αγωνιστεί 10 φορές απέναντι στον Όμιλο με τρεις διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ - Παναιτωλικό). Σε ατομικό επίπεδο έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει μοιράσει μια ασίστ. Μάλιστα, σκόραρει και στα δύο παιχνίδια την περσινή σεζόν απέναντι στον ΟΦΗ, στην κανονική περίοδο. Στο ματς των πλέι άουτ αγωνίστηκε μόλις 4 λεπτά. Ο απολογισμός του απέναντι στον ΟΦΗ (5-2-3).

Το μεταγραφικό παράδοξο

Το διετές συμβόλαιο του Νίκου Καρέλη ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με τον παίκτη να... σουλατσάρει ελεύθερος ψάχνοντας κάτι καλύτερο εξαργυρώνοντας παράλληλα μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά γι' αυτόν. Ο Παναιτωλικός του έκανε πρόταση ανανέωσης αλλά εκείνος αρχικά την αρνήθηκε. Στη συνέχεια ήρθε πρόταση από ομάδα της Λευκορωσίας με πολύ καλά χρήματα όμως ο ίδιος δεν ήθελε να αφήσει ξανά την Ελλάδα. Φυσικά, τον μεγαλύτερο χρόνο το καλοκαίρι τον πέρασε στην Κρήτη και όπως συνέβη πριν 2 καλοκαίρια, οι φήμες για σύνδεση του με τον ΟΦΗ δεν άργησαν να βγουν μέχρι και την 1η Ιουλίου που υπέγραψε με την ομάδα του Αγρινίου νέο διετές με βελτιωμένες απολαβές.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ δεν προσέγγισε σε επίσημη βάση ποτέ τον Νίκο Καρέλη, ούτε το καλοκαίρι που μας αφήνει αλλά ούτε πριν 2 χρόνια (πριν υπογράψει με τον Παναιτωλικό). Στο δικό μου το μυαλό αποτελεί παράδοξο το γεγονός αυτό. Ειδικά οι συνθήκες φέτος έμοιαζαν καλύτερες. Ο ΟΦΗ έψαχνε παίκτη στη θέση του, ο Καρέλης έδειξε ότι έχει επιστρέψει πλήρως από τους σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ τα ''θέλω'' του κρητικού άσου μπορεί να τα καλύψει ο Όμιλος. Μου κάνει εντύπωση πως ο ΟΦΗ δεν κινήθηκε για τον Καρέλη, ώστε αφενός να ενισχύσει το κρητικό του στοιχείο με παίκτη ποιότητας -που μπορεί να του καλύψει και παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο- αφετέρου να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα. Την απορία μου την ''εξομολογούμαι'' σε αυτή την χρονική στιγμή και αφού ο παίκτης έχει υπογράψει, για να προλάβω τους ''πονηρούς''.

Ανεξάρτητα αν κάποιος τον θεωρεί καλό, πολύ καλό ή μέτριο ποδοσφαιριστή, δεν νομίζω ότι ο 30χρονος δεν ''χωράει'' στο ρόστερ της κρητικής ομάδας. Η οικογένεια και οι φίλοι του βρίσκονται στο Ηράκλειο, ο ίδιος πιθανότατα δεν θα ήταν αρνητικός σε τέτοιο ενδεχόμενο, όμως η πόρτα του ΟΦΗ δεν φαίνεται να είναι ανοιχτή για εκείνον, με τους επικεφαλής να τονίζουν και στην πρόσφατη συνάντηση ότι δεν υπάρχουν παίκτες από το Ελληνικό πρωτάθλημα, που να τους ενδιαφέρουν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.