ΟΦΗ, μη Βολο-δέρνεις άλλο

Απόψεις

Ο «εκτροχιασμένος» ΟΦΗ πρέπει να ξυπνήσει άμεσα

Η αναιμική παρουσία του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν ήχησε ως καμπανάκι στα αυτιά των «ασπρόμαυρων». Λίγο ίσως η δυναμική του «δικέφαλου», λίγο η αποβολή του Βάτερμαν και, όπως περίτρανα αποδείχτηκε την Τετάρτη (21/01) στη συνάντηση με τον Βόλο, το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Σε μία αναμέτρηση με σαφώς χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας, το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου ήταν αρκετά κατώτερο των περιστάσεων και έχασε σχεδόν αμαχητί.

Ο κίνδυνος να μείνει από νωρίς εκτός Κυπέλλου είναι ορατός πλέον, παρόλο που ο σοβαρός ΟΦΗ μπορεί να φτάσει στην ανατροπή.

Αποτελεί, ωστόσο, ερωτηματικό αν καταφέρει σε δύο εβδομάδες στο «Γεντί Κουλέ» να παρουσιάσει το απαιτούμενο «πρόσωπο» και να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πιο άσχημο για τον ηρακλειώτικο σύλλογο ήταν πως στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης απέναντι στον Βόλο δεν έκανε τίποτα σωστά. Σε όλες τις γραμμές. Δεν πήρε ποτέ την πρωτοβουλία, δεν επέβαλλε το ρυθμό του και σε κάποιες περιπτώσεις επιδόθηκε σ’ ένα άναρχο ποδόσφαιρο.

Δημιουργικά, εκτός από ορισμένες ατομικές ενέργειες του Στάρτζεον στο πρώτο μέρος, δεν επέδειξε κάτι άλλο, ενώ αμυντικά θύμισε τον ΟΦΗ της περασμένης περιόδου.

Δέχτηκε δύο γκολ από κακές αντιδράσεις, με το δεύτερο να μοιάζει με τέρμα που σημειώνεται σε ματς χαμηλότερων κατηγοριών.

Από τον Όμιλο έλειψε η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και η ένταση. Δεν ένιωσε δα και τεράστια απειλή από τους Θεσσαλούς, όμως αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό. Γιατί ακριβώς έκανε ένα αντίπαλο μικρότερου βεληνεκούς να μοιάζει ανώτερος και να πηγαίνει στον επαναληπτικό μ’ ένα σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Ο Σίμος και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ. Το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές… Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Όλοι μαζί, ωστόσο, καλούνται να βρουν τις λύσεις για να επαναφέρουν την αγωνιστική ηρεμία στις τάξεις των «ασπρόμαυρων».

Ο ΟΦΗ πρέπει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μέσα από τη δική του διαδικασία. Δεν είναι υπερβολή πως το τελευταίο διάστημα μοιάζει-τρόπον τινά- να έχει εκτροχιαστεί και το ζητούμενο είναι να «ξυπνήσει» άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άποψη: Ένας ΟΦΗ, μία καρικατούρα του πιο κακού εαυτού του!

Οργανωμένοι ΟΦΗ: «Ο απόλυτος ποδοσφαιρικός και προπονητικός ξεπεσμός»!

Σίμος: «Δική μου ευθύνη, εγώ πρέπει να βρω τη λύση»

Τελείωσαν τον Δεσποτάκη - τι εξόργισε τον ΟΦΗ!

Καλές οι ευθύνες, αλλά χρειάζονται και αποφάσεις!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.