Παπαβασιλείου - ΟΦΗ: Μία «σχέση» που δεν ολοκληρώθηκε

SMS
08:02 | 05/10/2019

Ένα flashback στην πρόσφατη ιστορία και πώς ο νυν προπονητής του Πανιωνίου, Νίκκι Παπαβασιλείου λίγο έλειψε να αναλάβει τις Ακαδημίες του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ αγωνίζεται την προσεχή Κυριακή με τον Πανιώνιο στο Γεντί Κουλέ και θα βρει μπροστά του τον Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος σε ένα διαφορετικό «παιχνίδι» της μοίρας τώρα θα μπορούσε να είναι στο επιτελείο της κρητικής ομάδας.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: ο πρώην τεχνικός του Εργοτέλη θα αντιμετωπίσει σαν προπονητής τον ΟΦΗ για τρίτη φορά. Οι πρώτες δύο ήταν πέρυσι για το Κύπελλο Ελλάδας όπου ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση με 5-4 στα πέναλτι στο Γεντί Κουλέ (1-1 στην κανονική τους διάρκεια και στην παράταση οι δυο αγώνες). Επί της ουσίας, δηλαδή, ο ΟΦΗ μετρά σε κανονικά λεπτά αγώνα δύο ισοπαλίες με τον νυν προπονητή του Πανιωνίου.

Πριν, όμως, τον Πανιώνιο και φυσικά πριν τον Εργοτέλη, ο Παπαβασιλείου είχε φτάσει μία ανάσα από τον ΟΦΗ ως υπεύθυνος των Ακαδημιών, θέλοντας να αξιοποιήσει το πλάνο που είχε τότε για το μέλλον του Ομίλου. Κι αν συγκρίνετε τον Παπαβασιλείου με τον Γιάννη Σαμαρά που είναι τώρα ο επικεφαλής του όλου εγχειρήματος για τις Ακαδημίες, θα δείτε πολλά κοινά σημεία. 

Για τον Νίκκι Παπαβασιλείου το πεδίο των Ακαδημιών δεν είναι άγνωστο ούτε «αρχατογράφητο». Από την Κύπρο, σε συνεργασία με τον αδερφό του, έχει αρχίσει δικές του Ακαδημίες που είναι από της καλύτερες στο νησί με πολλά αποτελέσματα αναφορικά με παίκτες που βγήκαν από εκεί και κατέληξαν να παίζουν επαγγελματικά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πιέρος Σωτηρίου και ο Γιώργος Εφραίμ.

Μετά την επιστροφή του στην Κρήτη όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του σε κυπριακές ομάδες που διετέλεσε προπονητής, ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής του ΟΦΗ έβαλε μπρος το πλάνο του για τις Ακαδημίες. Στα μέσα Μαϊου του 2018, ο «Παπ» έδωσε το παρών στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο οποίο και ανέλυσε το πλάνο του σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η πρότασή του αφορούσε στη χρήση του τετάρτου γηπέδου στο ΒΑΚ, στην χρήση του τρίτου γηπέδου στο κέντρο, αλλά και του γηπέδου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στην Αμμουδάρα.

Μάλιστα, από εκείνο το ραντεβού ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δανδάλης, δεν είχε κρύψει την ικανοποίησή του με όσα είχε ακούσει και έδειξε εξ αρχής θετικός. Η ατάκα του στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη έφερνε κάτι από τώρα και τον μεγάλο στόχο και το, επίσης μεγάλο, πλάνο του Γιάννη Σαμαρά: «Εύχομαι να μπορέσουμε να βγάλουμε δικά μας παιδιά τα επόμενα χρόνια».

Βέβαια, το όλο θέμα έμεινε στη μέση. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, δεν άρχισε ποτέ. Ενώ, λοιπόν, όλα έδειχναν πως ο Νικόδημος Παπαβασιλείου θα αναλάμβανε την εποπτεία των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, τελικά η συνεργασία των δύο πλευρών δεν προχώρησε και λίγες μέρες αργότερα ο Κύπριος προπονητής ανακοινώθηκε ως πρώτος προπονητής από τον Εργοτέλη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Τάκη Γκώνια.

Μετά από 1.5 χρόνο έχουν αλλάξει πολλά. Στον Εργοτέλη, στον Παπαβασιλείου, στον Πανιώνιο, πόσο μάλλον στον ΟΦΗ. Ειδικά στον Όμιλο που επέστρεψε στην κανονικότητα, ειδικά στο θέμα των Ακαδημιών και επιστρέφει και στην ιστορική του γιγάντωση.

Για επίλογο και για την ιστορία, η προπονητική θητεία του Παπαβασιλείου στον ΟΦΗ το 2009 στη Β' Εθνική περιλάμβανε 9 αγώνες, με απολογισμό 4 νίκες, 3 ήττες 2 ισοπαλίες.

Τα αποτελέσματα του «Παπ» στον πάγκο του ΟΦΗ:

Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΟΦΗ 0-2 (Κύπελλο)
Διαγόρας Ρόδου-ΟΦΗ 2-1 (πρωτάθλημα)
ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας 1-0  (πρωτάθλημα)
Καλαμάτα-ΟΦΗ 1-1  (πρωτάθλημα)
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 2-2  (πρωτάθλημα)
Ρόδος-ΟΦΗ 0-1  (πρωτάθλημα)
ΟΦΗ-Εθνικός 0-2  (πρωτάθλημα)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 (κύπελλο)
Κέρκυρα-ΟΦΗ 3-0  (πρωτάθλημα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μεγάλη του Ο.Φ.Η. σχολή

MVP της αγωνιστικής ο Ναμπί

Ο ΟΦΗ και η «κατάρα» κόντρα στον Πανιώνιο

Δεν προχωρά η συνεργασία Ερ.ΟΦΗ-Παπαβασιλείου

Ο Παπαβασιλείου νέος προπονητής του Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.