Οι αποχωρήσεις και τα πρώτα «μηνύματα»

ΟΦΗ

Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από τον Νιόπλια κι αυτές που όλα είναι ανοιχτά.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στον αστερισμό των πλέι άουτ, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει ήδη η προεργασία για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ώστε όταν ανοίξει η περίοδος η Κρητική ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη για τις κινήσεις που χρειάζεται.

Κι επειδή ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν αλλά και αυτούς που θα αποχωρήσουν, σημασία έχει από εδώ και στο εξής πώς ακριβώς θα διαχειριστεί ο Νίκος Νιόπλιας τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια του μίνι -και αδιάφορου βαθμολογικά- πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ήδη έχει αρχίσει να... περνάει μηνύματα σχετικά με το ρόστερ και ποιοι φαίνεται πως "κόβονται" και θα περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λαμία, για παράδειγμα, ο προπονητής του ΟΦΗ δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπαλογιάννη και Κοροβέση που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και οι δύο λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Γιαννούλης και ο Λυμπεράκης. Ο Νιόπλιας προτίμησε τον πρώτο, ενώ ακόμα και όταν έγινε αλλαγή στη θέση του μπήκε ο Ουές. Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει -και δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου- ότι ο Λυμπεράκης δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού του Ομίλου.

Αντίθετα, ο Γιαννούλης μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση και τη νέα χρονιά αν ανανεωθεί το συμβόλαιό του (είναι από τους παίκτες που λήγει το καλοκαίρι), σε μία υπόθεση που φαίνεται πως θα κριθεί από τις προθέσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο έμπειρος αμυντικός γνωρίζει καλά ότι δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του, αλλά δεν παύει να πρόκειται για μία σταθερή μονάδα, με εμπειρία και επαγγελματισμό και από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις. Ξέρει επίσης ότι αυτό θα είναι το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, αφού έκλεισε τα 34 και πατάει σιγά-σιγά στα 35 (γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου του 1987).

Με τη συγκεκριμένη περίπτωση όλα είναι ανοιχτά και στο τέλος της σεζόν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, σε αντίθεση με τον Βάτερμαν του οποίου επίσης το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΟΦΗ (αναφέρουμε την περίπτωση του Ολλανδού με αφορμή τον αποκλεισμό του από την αποστολή του ματς με τη Λαμία).

Όπως έχουμε τονίσει, ο ΟΦΗ κινείται για την ενίσχυσή του, δουλεύει και τις κρίσιμες υποθέσεις των Φελίπε και Λάμπρου και ταυτόχρονα οι επικεφαλής θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα θέματα των αποχωρήσεων/αποδεσμεύσεων ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα του ρόστερ της νέας σεζόν. Βάτερμαν, Λυμπεράκης και εφόσον βρεθούν λύσεις με τους Καστάνιος και Σελίμοβιτς είναι στο βασικό κάδρο για τα πρώτα "διαζύγια", με τον Κοροβέση να βρίσκεται κι αυτός κοντά στον επίλογο από τους Κρητικούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.