Οι αποδεσμεύσεις είναι το δύσκολο κομμάτι

ΟΦΗ

Οι αποδεσμεύσεις είναι ένα σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει τον ΟΦΗ και σίγουρα είναι πιο δύσκολες από αυτό που νομίζουμε.

Το να κάνεις το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ με αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών για να πας με πιο καθαρή εικόνα στις μεταγραφές, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Και ο ΟΦΗ, ο οποίος σιγά-σιγά μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, το γνωρίζει καλά.

Τα πλέι άουτ συνεχίζονται αλλά την ίδια ώρα γίνεται η απαραίτητη προεργασία για την ομάδα της νέας χρονιάς με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους παίκτες που θα φύγουν.

Εκτός από τα συμβόλαια που λήγουν (Γιαννούλης, Κοροβέσης, Βάτερμαν) και εκτός από τις περιπτώσεις Λάμπρου-Φελίπε και τι θα γίνει με τον δανεισμό τους, ο ΟΦΗ έχει να ασχοληθεί και με τους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια, αλλά έχουν συμβόλαιο. Οπερ σημαίνει πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμα για να έρθει το βελούδινο διαζύγιο.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, όπως έλεγε ένα παλιό ποπ τραγούδι. Εύκολο είναι να λέμε ότι ο Καστάνιος και ο Σελίμοβιτς, για παράδειγμα, είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, αλλά δύσκολο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διαβούν το κατώφλι της. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και αυτό είναι που κάνει την περίπτωσή τους δύσκολη.

Δύσκολη ήταν και τον περασμένο Γενάρη. Ο Σελίμοβιτς ήταν "φευγάτος", αλλά δεν βρέθηκε ο τρόπος για να χωρίσει με τον ΟΦΗ και έτσι έμεινε. Δύσκολο είναι και το θέμα με τον Λουκ Καστάνιος, ο οποίος έχει καταλάβει πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Νιόπλια, έχει χάσει τη θέση του όχι μόνο στην ενδεκάδα, αλλά ακόμα και στην αποστολή, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο ίδιος είναι διατεθειμένος να διευκολύνει την κατάσταση.

Οι συζητήσεις με τους δύο ποδοσφαιριστές θα κρίνουν πολλά. Είτε θα βρεθεί μία φόρμουλα και με ένα ποσό θα λύσουν τα συμβόλαιά τους είτε θα βρεθεί κάποια ομάδα που θα κάνει πρόταση να τους αποκτήσει, ακόμα και ως δανεικούς. Τρίτη λύση δεν υπάρχει και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι, αφού αν αποφασίσουν να παραμείνουν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν κακό στον εαυτό τους μιας και θέση στην ενδεκάδα θα βρουν ξανά... μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Στεκόμαστε σε αυτές τις δύο περιπτώσεις γιατί συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν είναι στο κάδρο του τεχνικού επιτελείου. Ο Λυμπεράκης είναι ένας εξ αυτών, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο ΟΦΗ καλείται όχι μόνο να καλύψει τα κενά και να ενισχυθεί για να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός, αλλά και να βρει τον τρόπο να λύσει χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος κάποια συγκεκριμένα συμβόλαια. Και αυτό είναι δύσκολο ειδικά από τη στιγμή που η προϊστορία των επικεφαλής δεν έχει να επιδείξει κάποιο σημαντικό έργο σε αυτό το κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκαγιέγος και Τοράλ έδειξαν τον δρόμο

Ο ΟΦΗ καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για τον Λουίζ Φελίπε


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.