Οι δύο «μεταγραφές» του Νιόπλια

ΟΦΗ

Ο φετινός ΟΦΗ έχει τη σφραγίδα του Νίκου Νιόπλια.

Προπονητής δεν είναι μόνο αυτός που διαχειρίζεται τα παιχνίδια. Προπονητής είναι και αυτός που διαχειρίζεται το ρόστερ, ειδικά αν αυτό έχει κενά ή ανισορροπίες.

Το ρόστερ του ΟΦΗ έχει τέτοιες (ανισορροπίες). Έχει αναλυθεί πολλάκις, το γνωρίζουν και οι επικεφαλής, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Η ποιότητα που αναβλύζει στη μεσαία γραμμή δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη γραμμή, ο ΟΦΗ δεδομένα έχει χαφ που σπανίζουν γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι δεν έχει, όμως; Επιθετικό (όχι σε ποσότητα) και αριστερό μπακ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Νίκος Νιόπλιας βρήκε τη λύση.

Η πιο ξεκάθαρη περίπτωση αυτή του Μπαλογιάννη. Με τις λύσεις που έχει στα χαφ ο ΟΦΗ δύσκολα θα έβρισκε θέση στην ενδεκάδα. Ο τεχνικός του Ομίλου τον έκανε αριστερό μπακ ανατρέχοντας στο παρελθόν του και στις λίγες φορές που έπαιξε εκεί πριν τον ΟΦΗ. Και δικαιώθηκε. Πάνω απ' όλα, όμως, τον δικαίωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που με την εξυπνάδα του και τη σκληρή δουλειά έγινε αναντικατάστατο μέλος στην αριστερή πλευρά της Κρητικής άμυνας.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο πρόσφατη. Λάζαρος Λάμπρου. Τον χρησιμοποίησε ως φορ στη Ριζούπολη και πήρε δύο γκολ. Όχι μόνο γιατί ο ΟΦΗ έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στην επίθεση, αλλά γιατί ο ΟΦΗ δεν έχει παίκτη στην επίθεση με τα χαρακτηριστικά του Λάμπρου. Ταχύτητα, έκρηξη, ντρίμπλα. Καστάνιος και φαν Ντάινεν έχουν βγει από το ίδιο ποδοσφαιρικό «καλούπι» και ο μόνος που ξεχωρίζει από αυτό το δίδυμο είναι ο Ντουρμισάι.

Στη Ριζούπολη ο Νίκος Νιόπλιας πήγε σε χαμηλό σχήμα στην επίθεση απέναντι στην αργή άμυνα του Απόλλωνα και πήρε το διπλό με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους. Με τα αντανακλαστικά του ως προπονητής και με τη δυνατότητά του να γεννάει λύσεις όταν ο ΟΦη έχει προβλήματα ή απουσίες.

Δεν γνωρίζουμε αν στη συνέχεια ο Λάμπρου θα βαφτιστεί φορ (ακολουθώντας την περίπτωση του Μπαλογιάννη), φαντάζει δύσκολο κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που ο ΟΦΗ θέλει να αποκτήσει επιθετικό, αλλά δεδομένα ο Νιόπλιας δοκίμασε μία λύση, του βγήκε και ξέρει πλέον ότι έχει ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα. Ξεκάθαρα λοιπόν, γι' αυτά αλλά και γι' άλλα πολλά ο φετινός ΟΦΗ είναι μία ομάδα με τη σφραγίδα του 58χρονου προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aρνητές ήττας

Ο κόσμος θα σε θυμάται μόνο αν βάζεις γκολ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.