Οι δύο σκέψεις του Νιόπλια για το «Αλκαζάρ»

ΟΦΗ

Χωρίς έξτρα προβλήματα ο προπονητής του ΟΦΗ ετοιμάζει τα πλάνα για τον «τελικό» με την ΑΕΛ

Στο ματς του Σαββάτου (17:15) δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγή συστήματος του ΟΦΗ με τρία στόπερ πίσω, αφού κάτι τέτοιο είναι στις σκέψεις του 56χρονου προπονητή.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι να δούμε «καρμπόν» την αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ».

Στην περίπτωση που ο Νίκος Νιόπλιας θα προτιμήσει να παίξει με τρία στόπερ, τότε ο Μαρινάκης θα πάρει θέση δίπλα σε Διαμαντή και Βούρο, ο Ουές θα έχει τη δεξιά πλευρά, ο Λυμπεράκης την αριστερή, Σακόρ, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν και Σαρδινέρο στα χαφ και ο Γιάννου φορ.

Στη δεύτερη περίπτωση ο ΟΦΗ θα πάει στο κλασικό του σύστημα, με Μαρινάκη και Λυμπεράκη (αντί Κοροβέση) στα άκρα της άμυνας, Βούρο και Διαμαντή στόπερ, Σακόρ, Μεγιάδο και ντε Γκουζμάν στα χαφ, Σαρδινέρο και Σολίς στα «φτερά» και Γιάννου φορ.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νιόπλιας θα προτιμήσει για δεύτερο σερί ματς τον Απόστολο Γιάννου για την επίθεση, αφού η εικόνα του στις προπονήσεις είναι πάνω από καλή και δείχνει πανέτοιμος να βοηθήσει σε ένα απαιτητικό ματς.

Ο έμπειρος τεχνικός του ΟΦΗ βασίζεται στην ταχύτητα των παικτών του σε ό,τι έχει να κάνει την εκμετάλλευση του κενού χώρου, ακολουθώντας την τακτική με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νιόπλιας ξέρει ότι η ΑΕΛ θα θελήσει να πιέσει και να έχει κατοχή και επιθετική ορμή και ακριβώς εκεί θέλει να «χτυπήσει», στους κενούς χώρους που θα μένουν πίσω.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η αποστολή και στη συνέχεια η κρητική ομάδα θα ταξιδέψει για τη Λάρισα για το κρίσιμο σαββατιάτικο παιχνίδι. Την κρισιμότητα και τη δυσκολία του αγώνα την ξέρει καλά ο Νιόπλιας και οι παίκτες του Ομίλου. Αυτό, εξάλλου, τονίστηκε από τον 56χρονο προπονητή στις pregame δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιόπλιας: «Δύσκολο για μας, αλλά και για τον αντίπαλο»

Μανόλης Γρηγοράκης: «Τύμπανα, σημαίες, καπνογόνα...»

Το «διάβασμα» της ΑΕΛ και τα «όπλα» του Νιόπλια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.