Οι ευθύνες του Νταμπράουσκας και η ξενέρα του κόσμου

08:00 | 07/11/2023

Ο Νταμπράουσκας από λύση τείνει να γίνει πρόβλημα για τον ΟΦΗ. Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα και είναι πλέον αυτό που σιγοσυζητά όλο και περισσότερο ο κόσμος του ΟΦΗ. Ναι ασφαλώς ο ΟΦΗ ήταν να κερδίσει χθες, αλλά δεν κέρδισε κι όχι μόνο αυτό έχασε κιόλας από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη του! Γιατί δεν κέρδισε; Ήταν απλά οι χαμένες ευκαιρίες; Προφανώς και όχι.

Η ομάδα ενώ έδειχνε να προσπαθεί δυστυχώς σε κρίσιμα σημεία δεν βοηθήθηκε από τον πάγκο και τον προπονητή της, που εξακολουθεί να μην μαθαίνει από τα λάθη του, επιμένει να έχει τις εμμονές του και δείχνει στα τελευταία ματς να υστερεί σε κοουτσάρισμα σε σχέση με την προετοιμασία της ομάδας πριν τα παιχνίδια. Άφησε την ομάδα ανήμπορη να προσπαθεί όλο το δεύτερο ημίχρονο και κανείς δεν κατάλαβε το γιατί.

Οι αλλαγές μετά το πέναλτι του Πανσερραϊκού στο 88’, για να κάνουν άραγε τι; Ακόμα κι όταν τραυματίστηκε ο Τοράλ προτίμησε να βάλει το Φελίπε λες και δεν έγινε το ίδιο σφάλμα με τον Ολυμπιακό. Αποκομμένοι οι δυο επιθετικοί του ΟΦΗ περίμεναν τις διεισδύσεις και τις εμπνεύσεις του Ριέρα που μόνος κι έρημος προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Κι όσο περνούσε ο χρόνος, ξέπνοοι και αβοήθητοι οι Μεγιάδο και Γκαγιέγος να προσπαθούν να πάρουν την πρώτη μπάλα και να δημιουργήσουν κιόλας. Καμία βοήθεια, καμία διάθεση από τον τεχνικό, καμία προσπάθεια να αλλάξει (αυτά που εγκληματικά καθυστερημένα έκανε μετά το 2-1) όλα όσα βλέπαμε εμείς από την τηλεόραση. Δυστυχώς στα τελευταία παιχνίδια καταλαβαίνεις πως ο κόουτς αντί να είναι λύση τείνει να γίνει πρόβλημα για τον ΟΦΗ παρότι είχε αποθεωθεί και δικαίως στα πρώτα μισά του πρώτου γύρου.

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί παίκτες όπως ο Μοσκέρα και ο Νέιρα έχουν αραχνιάσει στον πάγκο, όπως επίσης γιατί ενώ αναζητούσαμε δυο σέντερ μπακ βρισκόμαστε μ’ έναν Λαμπρόπουλο να μην υπολογίζεται και τον Καρώ πρωταγωνιστή σε όλες τις γκάφες στην περιοχή μας. Η ομάδα ενώ δημιούργησε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, με σούπερ νίκες στην αρχή, χάνει αγωνιστική με αγωνιστική όλα όσα με κόπο έχτισε και νιώθει να μην δείχνει ικανή να γυρίσει το διακόπτη.

Το παιχνίδι με τα Γιάννινα είναι κομβικό επειδή ο ΟΦΗ θα πρέπει να βρει την ταυτότητα του νικητή εκείνη που με χτυπητή αδυναμία απώλεσε σε Τρίπολη, Αγρίνιο, Λαμία (εις διπλούν) και Σέρρες. Η μουρμούρα εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε οργή και κανείς δεν το περίμενε όταν έβλεπε εκείνο το πρώιμο εκρηκτικό ξεκίνημα πως θα γινόταν το... ευκολάκι των (σαφώς πιο μικρών σε ιστορία και βάρος φανέλας) άλλων επαρχιακών ομάδων! Και στην τελική εκείνος που έχει την ευθύνη εκείνος πρέπει να γυρίσει και το διακόπτη. Μπορεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 2-1

Τα highlights του αγώνα στις Σέρρες

Ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο ο Τοράλ

Η βαθμολογία της Super League

Νταμπράουσκας: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, όχι τραγωδία»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.