Οι λόγοι που υπάρχει αισιοδοξία για δικαίωση του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία για δικαίωση του ΟΦΗ στην έφεση; Το Capitano.gr αναλύει.

Μπορεί, πλέον, να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ και να προέχει το ματς με τον Αρη την προσεχή Κυριακή, ωστόσο η απόφαση αυτής παραμένει σε πρώτο πλάνο και η αγωνία θα κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες.

Στον ΟΦΗ δεν σχολιάζουν τίποτα αναφορικά με την εκδίκαση, ωστόσο η αισιοδοξία για θετική έκβαση δεν κρύβεται. Δεν είναι τυχαίες εξάλλου οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, αλλά και αυτές του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος ήταν παρών στην εκδίκαση.

Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα τους από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία, ή, για να το θέσουμε καλύτερα, αυτό το θετικό κλίμα πως η κρητική ομάδα θα δικαιωθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης για το περιβόητο ματς με τον Αιγινιακό:

* Η παρουσία Μπούση. Το γράψαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, αλλά ήταν σημαντική η παρουσία στην εκδίκαση του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Ηταν από τις σπάνιες φορές και δεν συνηθίζεται, μεγαλομέτοχος ΠΑΕ να δίνει το παρών σε εκδίκαση στην ΕΠΟ. Ο Μιχάλης Μπούσης δεν πήγε εκεί, απλά για να βρίσκεται, αλλά η ομιλία του στο προεδρείο του εφετείου είχε βαρύνουσα σημασία. Αφησε πολύ καλές εντυπώσεις ως προς τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ και την επένδυσή του σε αυτόν, ενώ η ατάκα, η οποία μάλιστα έγινε και... αντικείμενο διαμάχης στα social media, σχετικά με το τι θα έκανε αν γνώριζε νωρίτερα τη συγκεκριμένη υπόθεση, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εννοείται πως ο Μπούσης δεν είναι μετανιωμένος που ανέλαβε τον ΟΦΗ και κακώς βγήκε προς τα έξω κάτι τέτοιο αφού ουδέποτε και κανείς άφησαν να εννοηθεί αυτό. Αλλά το γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως αν ήξερε για το θέμα θα έμπαινε στον ΟΦΗ αφού καθάριζε πρώτα η κατάσταση, έχει τη σημασία του. Προφανώς ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θα ήθελε να «λερωθεί» το όνομά του με μία υπόθεση όπου δεν έχει καμία απολύτως σχέση, όπως σχέση δεν έχει και ο ίδιος ο ΟΦΗ σαν οργανισμός.

* Τόσο η πλευρά του ΟΦΗ όσο και αυτή του Φώτη Τσάλου, επεδίωξαν να αποδομήσουν τις καταθέσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη (στις οποίες στηρίχθηκε κατά βάση η πρωτόδικη απόφαση) και να αποδείξουν ότι πρόκειται για άτομο αναξιόπιστο που λέει ψέματα. 

* Σημαντικό ρόλο ίσως παίξει και το γεγονός πως ο Καλαϊτζίδης, ο άνθρωπος δηλαδή από τον οποίο ξεκίνησε όλο αυτό, δεν έδωσε το παρών στην εκδίκαση της έφεσης.

* Στη διαδικασία της εκδίκασης σημαντικό κομμάτι ήταν και όσα είπαν οι παίκτες του Αιγινιακού. Συγκεκριμένα, μίλησαν και οι καταδικασθέντες ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, Τόλιος, Λιόλιος και Γιαζιτζόγλου.

* Tη δική του σημασία είχε και η εξαιρετική, κατά γενική ομολογία, νομική εκπροσώπηση του ΟΦΗ, με δικηγόρους που έχουν μακρά εμπειρία και θητεία στο χώρο και κέρδισαν τον σεβασμό του εφετείου.

* Κρατήστε και κάτι τελευταίο: η παρουσία του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Το ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και σοβαρός επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στον ΟΦΗ και στην Κρήτη, έχει την ουσία του. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τα λόγια του Αλέξη Κούγια σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Η Επιτροπή κατάλαβε πως αν τιμωρήσει τον ΟΦΗ δεν θα τιμωρήσει μόνο την ομάδα, αλλά θα του στερήσει και έναν αξιόλογο ιδιοκτήτη».

Τώρα πια το μόνο που έχουν να κάνουν άπαντες είναι να περιμένουν την απόφαση. Ουδείς προδικάζει κάτι, τη γενικότερη αίσθηση αναλύουμε και μένει να δούμε αν τελικά ο ΟΦΗ βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα όσα έγιναν στην εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ στο πλευρό του παίκτη του Εργοτέλη που νοσηλεύεται στην Εντατική

Δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει

Δείτε τα 5 διπλά του ΟΦΗ επί του Αρη 

Υπάρχει και ο Άρης...

Απίστευτος ξεσηκωμός στον ΟΦΗ για τον μικρό Άστριτ του Εργοτέλη

Πρόβλημα και με Δεληγιαννίδη

Ο δεινός... γκολφέρ, Ισις

Η επίσημη δήλωση του Τσάλου για την εκδίκαση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.