Oι οργανωμένοι, η πίεση και το «do or die» ματς του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Η ανακοίνωση των συνδέσμων του ΟΦΗ έχει τη σημασία της για το από 'δω και πέρα...

Ο αποψινός αγώνας του ΟΦΗ με τον Βόλο για την 9η αγωνιστική (19:30, Novasports 1) σηματοδοτεί το restart της κρητικής ομάδας στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μία... έξτρα πίεση από πλευράς κόσμου.

Το είχαμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο «μήνας του μέλιτος» τελείωσε από πλευράς οπαδών και πλέον ο ΟΦΗ προσθέτει ακόμα ένα «βάρος» στην επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου έχει ένα βατό πρόγραμμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να ανατρέψει τη βαθμολογική του εικόνα και παράλληλα την ψυχολογία του κόσμου.

Ας μη βάλουμε στην κουβέντα τα περί στήριξης προς τη διοίκηση και το πρότζεκτ. Αυτά είναι δεδομένα και ποτέ δεν τέθηκαν προς αμφισβήτηση. Ο κόσμος, όμως, θέλει και αποτελέσματα και είναι λογικό. Ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει από το ματς της Λαμίας στις αρχές του πρωταθλήματος, σίγουρα αδικεί τον εαυτό του, όπως σίγουρα έχει αδικηθεί και από τη διαιτησία, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί ως προς την υπομονή των φιλάθλων. Η κριτική γίνεται πιο σκληρή, η γκρίνια μεγαλώνει και όλο αυτό μόνο με νίκες μπορεί να ανατραπεί.

Η ανακοίνωση των Συνδέσμων την Κυριακή δεν ήρθε τυχαία. Και δείχνει το γενικότερο κλίμα. Οι οργανωμένοι στηρίζουν τον ΟΦΗ, δέχονται τα άλλοθι με τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα που ταλάνισαν την κρητική ομάδα, αλλά δείχνουν επιτακτικά την επιθυμία τους να επιστρέψει ο Όμιλος στις νίκες. «Έφτασε η ώρα να γυρίσετε το διακόπτη και να ξεκινήσει η αντεπίθεση για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Κατανοήσαμε τα πολλά προβλήματα, δείξαμε ανοχή και υπομονή στην αγωνιστική μετριότητα, όμως τώρα ήρθε η στιγμή για το παραπάνω που υποσχεθήκατε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που φανερώνει αυτό που γράφουμε παραπάνω. Ότι πλέον ο κόσμος θα είναι μία έξτρα πίεση για την ομάδα του ΟΦΗ στην προσπάθεια για τη βαθμολογική και αγωνιστική της ανάταση.

Αν αυτό είναι καλό ή κακό θα δείξει. Οι μεγάλες ομάδες, πάντως, πρέπει να μαθαίνουν να ζουν υπό το καθεστώς πίεσης και αυτή πολλές φορές βγάζει τα στοιχεία που ζητάει ο κόσμος από τους ποδοσφαιριστές. Ιδού ο Βόλος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα για να δούμε αν θα γυρίσει ο διακόπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνδεσμοι ΟΦΗ: «Είστε υποχρεωμένοι να μπείτε στο χορτάρι με μεγάλο τσαμπουκά»

Μέσα Ντε Γκουζμάν και Νέιρα, φορ ο Σαρδινέρο

Τώρα, το αποτέλεσμα μετράει!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.