Οι Σολίς του ΟΦΗ

ΟΦΗ

​Ο Ναζαρίνο Σολίς ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Ηράκλειο και το Capitano.gr θυμάται τους προηγούμενους Σολίς του ΟΦΗ

Ο Ναζαρίνο Σολίς ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Ηράκλειο, ερχόμενος να συνεχίσει την παράδοση του... επιθέτου στον ΟΦΗ!

Στο τέλος των 90’ και στις αρχές των 00’, άλλοι δύο ποδοσφαιριστές με το ίδιο επώνυμο φόρεσαν τα ασπρόμαυρα: Ο Αλόνσο, τη διετία 1999-2001, και ο Μαουρίτσιο την αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

Αμφότεροι Κοσταρικανοί, διεθνείς κιόλας, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στο σύντομο πέρασμά τους από την Κρήτη. Για να δούμε, θα τριτώσει το καλό;

Ο Ναζαρίνο Σολίς είναι Λατινοαμερικάνος κι αυτός, με καταγωγή από την Αργεντινή ωστόσο. Θα προστεθεί όπως όλα δείχνουν στην παρέα των Μεγιάδο (αν όλα κυλήσουν ομαλά στην υπόθεση της παραμονής του) και Νέιρα.

Ο ΟΦΗ ούτως ή άλλως συνηθίζει να δημιουργεί “λάτιν” παροικίες στο έμψυχο δυναμικό του.

Την εποχή των δύο προηγούμενων ... Σολίς, η αγορά της Κόστα Ρίκα “έπαιζε” πολύ για τον ΟΦΗ, αφού η μεταγραφή του Ρόναλντ Γκόμεζ είχε βγει και με το παραπάνω, ενώ στον άξονα ο Γουίλσον Μουνιόζ αποδείχθηκε πολύ γερό “πνευμόνι”.

Παρενθετικά, ο τελευταίος Κοσταρικανός που αγωνίστηκε (με τις ευλογίες του Ρόναλντ Γκόμεζ) ως γηπεδούχος στο “Γεντί Κουλέ” ήταν ο Μάιρον Τζορτζ, την κουτσουρεμένη και τραυματική σεζόν 2014-2015...

gomez_200904_190716.jpg#asset:234055


Ο ένας... καλλιτέχνης, ο άλλος "μουντιαλικός"!

Στις 10 Απριλίου του 2018, το Capitano φιλοξένησε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που επιμελήθηκε ο Μάνος Ανδρουλάκης. Ο Αλόνσο Σολίς, ο βιρτουόζος της ντρίμπλας, άφησε στην άκρη τα ποδοσφαιρικά παπούτσια κι έπιασε το μικρόφωνο και την κιθάρα, αξιοποιώντας μία άλλη πτυχή της καλλιτεχνικής φύσης του. Απομακρυνόμενος από την μπάλα, ο "Μαριάτσι", όπως είναι το παρατσούκλι, έμεινε στον... αφρό της δημοσιότητας παρουσιάζοντας το τηλεοπτικό πρόγραμμα«De bocaenboca» (σ.σ. «Από στόμα σε στόμα»).

alonsosolis.jpg#asset:234053


Η μεταγραφή του στον ΟΦΗ είχε γίνει το 1999, με την “αμέριστη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη” όπως είχε παραδεχθεί ο εκ των διοικούντων την κρητική ΠΑΕ Κώστας Καζανάκης.

Με το... καλημέρα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις: Ντεμπούταρε στις 16/1/2000 στην νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1), όπου και ξεδίπλωσε μερικές από τις αρετές του στις μονομαχίες «1v1».

Ο τεχνίτης μεσοεπιθετικός, 380 μέρες αργότερα, πήρε τον δρόμο του επαναπατρισμού, αδυνατώντας να προσαρμοστεί στο κλίμα της ομάδας (και του ελληνικού ποδοσφαίρου), παρά τις καλές εμφανίσεις που έκανε υπό τις οδηγίες των Ευγένιου Γκέραρντ, Άρη Βασιλείου και Γιάννη Σαμαρά.


Δυόμιση χρόνια μετά, ο Όμιλος προχώρησε σε μία μουντιαλική μεταγραφή, αποκτώντας τον Μαουρίτσιο Σολίς.

Ο διεθνής μέσος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ του 2002, που φιλοξενήθηκε στην Ιαπωνία και την Κορέα.

maouritsiosolisprofil.jpg#asset:234054


Ο Κοσταρικανός, ο οποίος ήταν πιο αμυντικογενής από τον συμπατριώτη συνεπώνυμό του, δεν εξάντλησε ποτέ το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Κρητικούς.

Έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο στο Ηράκλειο, δίνοντας εντούτοις ποιότητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής των “ασπρόμαυρων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τη Δευτέρα στο Ηράκλειο ο Σολίς»

Ένας… Σολίσ(τ) για τον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.