Oλυμπιακός - ΟΦΗ: Το παιχνίδι των 47.000 εισιτηρίων

19:24 | 17/10/2019

Tο 3-3, η κεφαλιά του Περσία και το ρεκόρ προσέλευσης...

Είναι ένα ζευγάρι που έχει προσφέρει πολλά γκολ και σπουδαία ματς στο παρελθόν. Ποιος ξεχνάει άλλωστε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (19.30) τον Ολυμπιακό στο ''Καραϊσκάκης'' σε μια ιδανική αγωνιστική συγκυρία για τον κρητικό σύλλογο. Μια από τις πλέον θρυλικές μεταξύ των δύο, έγινε στις 26 Απριλίου του 1986.  

Τότε, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ με την αναμέτρηση αυτή να κρατάει - μέχρι σήμερα - το ρεκόρ προσέλευσης μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού. Τα 46.506 εισιτήρια που κόπηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο στον αγώνα που ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 3-3, με την κεφαλιά του Περσία στο 88' να ''παγώνει'' το γήπεδο. Μάλιστα, ανάμεσα στους θεατές ήταν και αρκετοί κρητικοί, φίλοι του ΟΦΗ.

Η διακύμανση του σκορ ήταν συγκλονιστική. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5' με τον Μητρόπουλο, αλλά ο Όμιλος πήρε το προβάδισμα με δύο τέρματα του Γιάνγιανιν (32', 58').

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 61' με τον Παπαχρήστου και προηγήθηκε εκ νέου στο 70' με τον Ξανθόπουλο. Ο Περσίας, όμως, είπε την τελευταία λέξη στο ματς και διαμόρφωσε στο 88' το τελικό 3-3. 

Στον πάγκο του ο ΟΦΗ είχε τον μεγάλο Ένγκε Γκέραρντ, που είχε επιλέξει την εξής ενδεκάδα: Μητσέας, Τσίμπος, Βασιλείου, Γκουλής (75' Περσίας), Ανδριανίδης, Τσινός, Παπαβασιλείου, Γιάνγιανιν, Ίσις, Σαμαράς, Καργιώτης (63' Νιόπλιας). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΟΦΗ έχει αντίπαλο και την παράδοση στο «Καραϊσκάκης»

Το «7» του ΟΦΗ που πληγώνει τον Ολυμπιακό

Αυτά ετοιμάζει ο Σίμος με Ολυμπιακό

Μαρινάκης στο Capitano.gr: «Ο ΟΦΗ όπως τότε...»

Ομιλάρα βάλε ένα γκολ...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.