OΦΗ Vs Ξάνθη: Όταν «έκλεισε» αυτιά και στόματα

20:16 | 23/10/2019

Ένα ματς «ζωής και θανάτου» για την Ξάνθη, ένα ματς αξιοπρέπειας για τον ΟΦΗ. Το Capitano.gr θυμάται...

Η παράδοση στις αναμετρήσεις του ΟΦΗ με την Ξάνθη είναι σχεδόν μοιρασμένη, με τους Θρακιώτες να έχουν μια ελαφρά υπεροχή.

Σε σύνολο, δηλαδή, 56 αγώνων για την Α’ Εθνική και το Κύπελλο Ελλάδας, έχουν 24 επιτυχίες, ο ηρακλειώτικος σύλλογος έχει 21 και 11 ματς δεν έχουν αναδείξει νικητή.

Αρκετά από τα παιχνίδια του παρελθόντος ήταν εξαιρετικά, ωστόσο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν αυτό της περιόδου 2013-2014. Ο ΟΦΗ του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν πολύ δυνατός, ενώ η Ξάνθη πάλευε για να κρατηθεί στην κατηγορία (σώθηκε εκ των υστέρων σε μπαράζ).

Στις 6 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» υποδέχτηκαν τους ακρίτες, οι οποίοι «καίγονταν» για βαθμούς.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος ήταν αδιάφορος, καθώς τελικά τερμάτισε έκτος, ωστόσο έπαιξε για το γόητρο και τη μεγάλη ιστορία του και πήρε τη νίκη με 3-2.

Κόντρα στα «σενάρια» και τις… μουρμούρες, λόγω της διαφοράς κινήτρου, ο ΟΦΗ έκανε το καθήκον του και πήρε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, προηγήθηκαν δύο φορές το ματς στο «Γεντί Κουλέ», ωστόσο ο Όμιλος είχε πάντα τις λύσεις.

Ο Κάλβο έκανε το 0-1 μόλις στο 5’, για να ισοφαρίσει στο 39’ ο Ροβίθης. Πριν λήξει το πρώτο μέρος, βέβαια, και συγκεκριμένα στο 44’ ο Γούτας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ξάνθη. Στο 79’ ο Περογαμβράκης πέτυχε το 2-2 και στο 86’ ο Ζε Εντουάρδο οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στην ανατροπή, με ένα απίστευτο ξέσπασμα του Σα Πίντο στους πανηγυρισμούς.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Φερνάντες, Ζόρο, Μπαρέιρο (78’ Νούνιες), Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μπανούσης (34’ Ροβίθης), Κουτσινικούλης, Ντουντού (57’ Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρδο, Μακρής, Παπάζογλου.

Θυμηθείτε πως διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αυτούς θα δει η Μαρσέιγ στο «Γεντί Κουλέ»

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τον «Eυρωπαίο» ΟΦΗ

«Big Brother» στο Γεντί Κουλέ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.