Όταν περπατάς χωρίς ταυτότητα, γυρίζεις πίσω να την ξαναβρείς

10:12 | 30/09/2022

Η στήλη ''Inbox'' του Capitano.gr δημοσιεύει το κείμενο ενός φίλαθλου του Εργοτέλη, με αφορμή τον υποβιβασμό του στις τοπικές κατηγορίες

Το κείμενο του φιλάθλου του Εργοτέλη, με την υπογραφή ''John''

Ποια είναι η αιτία τελικά που φέρνει τον ιστορικό Εργοτέλη στην σημερινή κατάληξη? Είναι ο αφερεγγυος αιγύπτιος? Είναι η 'χλιαρή' στάση Ερασιτέχνη και φίλων της ομάδας απέναντι στην πρακτική 5 χρόνων που ακολούθησε ο διοίκηση της ΠΑΕ? Είναι μήπως κάτι άλλο?

Εδώ που φτάσαμε ας βγάλουμε ένα βασικό συμπέρασμα για το τι έφταιξε, για να μην πέσουμε ξανά στην παγίδα στο μέλλον, αλλα κυρίως για να διαλυθούν οριστικά οι αυταπάτες που αποκτήσαμε από την πολύχρωνη πορεία του Συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δράσης και του κυνηγιού του κέρδους στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, με σοβαρές συνέπειες για πολλές ομάδες κ όχι μόνο για τον Εργοτελη.

Αυτό το ποδόσφαιρο του οικονομικά πιο ισχυρού που μπορεί να σου στερήσει μια άνοδο επειδή διαθέτει πανισχυρους εξωαγωνιστικους μηχανισμούς. Αυτό το ποδόσφαιρο που όταν το επιχειρηματικό κέρδος δεν βγαίνει διαλυω την ομάδα κ πετάω στα σκουπίδια τα όνειρα του κόσμου της!

Αυτό το ποδόσφαιρο που το κράτος επιδοτεί υπερσύγχρονα ιδιωτικά γήπεδα με τεράστια ποσά κ ταυτόχρονα αναγκάζει τις Ερασιχνικες ομάδες να επαιτουν ψίχουλα.

Αυτο το ποδόσφαιρο εγκατέλειψε σήμερα ο Εργοτέλης!

Σίγουρα ευθύνες υπάρχουν πολλές κ σε όλες τις μεριές. Όπως ευθύνη υπάρχει και στον κόσμο του Εργοτελη και ξέρετε ποια είναι αυτή? Οτι από μια στιγμή κ επειτα ήθελε μέσα σε αυτό το ποδόσφαιρο, να έχει πάντα θέση ο Εργοτέλης ακόμη κ αν αυτό απαιτούσε να παραδώσει την ίδια του την ταυτότητα, να γίνει σαν τους άλλους, δηλαδή να γίνει ένας άλλος!

Από αυτή τη σκοπιά η απόφαση του ΔΣ του Ερασιτέχνη, μάλλον είναι μια σοφή πράξη που κόβει το νήμα κ ξεκινάει από την αρχή μια γνήσια ποδοσφαιρική πορεία προς το μέλλον!

Όσοι αντέχουν θα την περπατήσουν!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία, John

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια κατηγορία και με ποιο όνομα θα παίξει ο Εργοτέλης;

Εργοτέλης: Η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία

Επίσημο: Εργοτέλης, τέλος από τις εθνικές κατηγορίες!

Παραιτήθηκε και τυπικά από SL2 ο Εργοτέλης – Εκτός και από το Κύπελλο

Κι όμως, στον Εργοτέλη το χειρότερο δεν είναι ο υποβιβασμός

Σάμι τέλος, στη Γ' Εθνική ο Εργοτέλης!

Η «σωτηρία» του Εργοτέλη εξαρτάται από κάποιον που επιθυμεί τον υποβιβασμό του

Συγκίνηση: Μπουχαλάκης και Χαντί «αποχαιρέτησαν» τον Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.