Κι όμως, στον Εργοτέλη το χειρότερο δεν είναι ο υποβιβασμός

Απόψεις

Το οριακό σημείο που βρίσκεται ο Εργοτέλης και η έλλειψη λύσεων και... παραγόντων - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Στην πραγματικότητα, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όλα είναι στον ''αέρα'' για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την ανάρτηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, ο οποίος τρέχει τις όποιες εξελίξεις, κι αυτή δεν εμπεριείχε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Παράλληλα,το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Γ' Εθνική δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο ''πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται''. Η γνωστή παροιμία αντιστοιχεί στον Εργοτέλη των τελευταίων μηνών. Μη έχοντας άλλη λύση - κυρίως σε οικονομικό επίπεδο - οι ελπίδες συγκεντρώθηκαν είτε στον αφερρέγυο σε υποσχέσεις Αιγύπτιο επιχειρηματία που όπως αποδείχθηκε δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελε - όμως έβαλε χρήματα στην ΠΑΕ - είτε σε Ιταλούς επενδυτές. Τζίφος ακόμα και η προσπάθεια συσπείρωσης στην Γενική Συνέλευση και κάπως έτσι φτάσαμε ως εδώ. Όπως επίσης και το ''όχι'' του Ερασιτέχνη στην οικονομική βοήθεια που είχε υποσχεθεί ο Γιώργος Βρέντζος, αν η ομάδα αποφάσιζε να πάρει τον δρόμο της Γ' Εθνικής, εξαιτίας της εμπλοκής του με τα Χανιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι βασικοί υπεύθυνοι της οριακής κατάστασης που βρίσκεται ο Εργοτέλης έχουν ''πρωταγωνιστήσει'' τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές σε άρθρα κριτικής στο Capitano.gr, με επιχειρημάτα και πολλές αποκαλύψεις. Και δεν είναι μόνο εκείνοι που οδήγησαν το πλοίο στα βράχια. Την δεδομένη στιγμή, όμως αξία έχει το μέλλον, οι λύσεις και το τι μέλλει γενέσθαι στο σύλλογο. Κι αυτό, θαρρώ, είναι ακόμα πιο περίπλοκο.

Οι εξελίξεις καταγράφηκαν, οι ερωτήσεις και κάποια νούμερα δεν... βγαίνουν όμως ο χρόνος πιέζει αφόρητα. Όμως, η πολύ δυσάρεστη κατάσταση και το οριακό σημείο που βρίσκετια ο σύλλογος, δεν είναι το χειρότερο. Η έλλειψη ηγέτη και παραγόντων που θα μπορούν να να ενώσουν και πάρουν τις σωστές αποφάσεις, είναι αυτό που αυτή την στιγμή δυσκολεύει τις ήδη ''τσαλακωμένες'' προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Η προσπάθεια του Ερασιτέχνη, ειδικά τους τελευταίους μήνες αγγίζει τα όρια του ηρωισμού, παρά το γεγονός ότι του χρεώνεται από κάποιους η απουσία ελέγχου στον... ανεξέλεγκτο Γιώργο Τουτζάρη, τον άνθρωπο του προέδρου, Μάγκεντ Σάμι. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι και στον Ερασιτέχνη δεν υπάρχει συσπείρωση, ούτε ενέργεια, αρκετοί έχουν αποστραφεί τους τελευταίους μήνες και δηλώνουν απρόθυμοι να βοηθήσουν ενόψει της επόμενης ημέρας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη ανάρτηση του Γιώργου Στειακάκη.

Πέρα από το ολικό restart, αναζητούνται πρόσωπα να δημιουργήσουν ένα όραμα, να έχουν την γνώση για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής με βάση τα χαρακτηριστικά και την δυναμική του συλλόγου. Ένας σύλλογος που έχει μάθει να ζωντανεύει μέσα από τις στάχτες του, πρεσβεύοντας τις αρχές που τον διέπουν, και με στόχο να φτάσει ξανά όπου...δεν μπορεί.

Διαβάστε επίσης:

Σάμι τέλος, στη Γ' Εθνική ο Εργοτέλης!

Η «σωτηρία» του Εργοτέλη εξαρτάται από κάποιον που επιθυμεί τον υποβιβασμό του

Eργοτέλης ώρα μηδέν!

Φιάσκο με τους Ιταλούς, αποσύρεται ο Σεβαστάκης

Tον απαξίωσαν, τον «διέλυσαν»!

Εποχή Βρέντζου στα Χανιά - συμφωνία με Μπάτζιο

Ανατροπή: Προς το τοπικό ο Εργοτέλης!

Φιάσκο με τους Ιταλούς, αποσύρεται ο Σεβαστάκης

«Έκτακτη Γ.Σ στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη για τη λήψη αποφάσεων για την επόμενη μέρα»

O Eργοτέλης, το «κούρεμα» και η δήλωση συμμετοχής

Τον οδήγησαν στον «γκρεμό»: Ολοταχώς προς υποβιβασμό ο Εργοτέλης!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.