Ότι πιο κοντινό στο «φαινόμενο»

Απόψεις

Κιλιάν Μπαπέ: Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που θυμίζει όσο κανένας άλλος τον Ρονάλντο - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Περίπου πριν 1.5 μήνα, ο Κιλιάν Μπαπέ έκλεισε τα 20 του χρόνια. Ο Γάλλος επιθετικός ήδη έχει πετύχει πολλά στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν έχει απλώς συστηθεί όπως έκαναν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν, σε αυτή την ηλικία.

Οι επιδόσεις του με την Μονακό και την Παρί είναι κάτι το μοναδικό. Με την Εθνική Γαλλίας, το ίδιο. Εντυπωσιακός και συνάμα ουσιαστικός, ο Μπαπέ ''μεγαλώνει'' γρήγορα και το ταβάνι του μοιάζει απροσδιόριστο. 

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1998 στο Μποντί, ένα Παριζιάνικο προάστιο, ο Μπαπέ συγκατελέγεται ήδη σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Διανύει μόλις την 4η του χρονιά σαν επαγγελματίας, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

pressure-builds-on-mbappe-ahead-of-man-utd-clash-1400x653-1549978336_1100x513.jpg#asset:71252


Πέρα από τους αριθμούς και τα ρεκόρ, εκείνο που (με) εντυπωσιάζει είναι αυτό το αρχοντικό του στυλ, η απλότητα στο χορτάρι, και τα χαρακτηριστικά του τελειώματα τα οποία θυμίζουν τον τεράστιο Τιερί Ανρί. Ταχύτατος σε κίνηση χωρίς και με την μπάλα, άψογος σε τεχνική κατάρτιση, ψάχνεις να βρεις... κουσούρι σε αυτό τον ποδοσφαιριστή και δύσκολα βρίσκεις. Αυτός είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει στον Ρονάλντο, τον Βραζιλιάνο.

Προσωπική μου αδυναμία ο ''χοντρός'', έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι άλλο θα είχε κάνει αν δεν τον εμπόδιζαν οι πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί του στα γόνατα. Ένας σέντερ φορ που τον χάζευες, με ποικιλία κινήσεων, απίθανη ντρίμπλα και ταχύτητα. Νομίζω ότι αυτός Γάλλος έχει πολλά κοινά στοιχεία με το ''φαινόμενο'', ίσως και να τον ξεπεράσει. Η εκρηκτικότητα του και η ανωτερότητα που βγάζει μου θυμίζει μόνο έναν, στα 20+ χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο.

Χθες, έδωσε ακόμα μια παράσταση στο υψηλότερο επίπεδο.Τι και αν δεν είχε δίπλα του τους Νειμάρ και Καβάνι, εκείνος απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Με τον δικό του τρόπο. Ο «Ντονατέλο» της Παρί είναι ίσως ότι πιο άρτιο ποδοσφαιρικά υπάρχει στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή θα κατακτήσει το Champions League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.