Παράδοση άνευ όρων…

19:12 | 25/02/2019

Ο ΟΦΗ παραδόθηκε αμαχητί και έχασε 5-1 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Ο Όμιλος δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συνάντησης και γνώρισε βαριά ήττα από τους Πειραιώτες. Η εμφάνιση του δεν ήταν καθόλου καλή και δεν μπόρεσε να βελτιώσει την συγκομιδή του.

Παρέμεινε, έτσι, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά στην παραμονή και από’ δω και στο εξής θέλει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να προλάβει το «τρένο» της σωτηρίας.

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον ρόλο του οργανωτή ανέλαβε ο Ναμπί. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν Βαζ και Φερέιρα και στην κορυφή ο Νέιρα.

Άντεξε για 30’

Ο ΟΦΗ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικό πνεύμα. Θέλησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και δεν… κάθισε στο καβούκι του. Παραλίγο, μάλιστα, να τα καταφέρει, αλλά στο 1’ ο Ναμπί και στο 2’ ο Βαζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Οι ηττημένοι κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, είχαν καλή κυκλοφορία και δεν ένιωθαν απειλή. Κόντρα στη ροή, πάντως, της συνάντησης οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15’, όταν σε μια στιγμή κακής αμυντικής συμπεριφοράς, ο Ποντένσε σέντραρε και ο Μασούρας μόνος του στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Όμιλος συνέχισε να στέκεται καλά, ωστόσο, έπειτα από το ημίωρο τα πράγματα δυσκόλεψαν. Το ρίσκο να πιέσει, έφερε ψηλά την άμυνα και ο Ολυμπιακός δημιουργούσε πλέον πιο συχνά προϋποθέσεις. Στο 36’, εξάλλου, έπειτα από ένα νέο λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Χασάν πέτυχε το 2-0 και στο 40’ ο Φορτούνης αφύλακτος από  το ύψος του πέναλτι σημείωσε με το κεφάλι το 3-0.

Πλήρη «κατάρρευση»

Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν καθόλου ψυχολογία και η επανάληψη άρχισε με τον χειρότερο τρόπο, αφού στο 46’ ο Χασάν ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0. Και παρά το γεγονός πως ο Ναμπί μείωσε στο 57’ με καταπληκτικό πλασέ, ο ΟΦΗ είχε καταρρεύσει πλήρως.

Στο 60’, έτσι, ο Χασάν, μετά από λάθος του Στρέζου, έκανε το 5-1, ενώ στη συνέχεια το σύνολο του Μάρτινς έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και το συγκρότημα του Βέρα υπέπεπτε σε σωρεία λαθών. Το σκορ, ωστόσο, δεν άλλαξε, αν και οι νικητές είχαν ορισμένες επικίνδυνες στιγμές.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης (20’ λ.τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν.

OΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65’ λ.τρ. Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76’ Οικονόμου), Φερέιρα, Νέιρα (53’ Πέρσον).

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.