Πάθος και δίψα: Όλα για την πρόκριση!

Απόψεις

Μία ιστορική ατάκα του Κλαούντιο Τζεντίλε και η αποψινή (20.00 - Capitano.gr) πρόκληση του ΟΦΗ κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού

Πριν από ένα χρόνο για αρκετούς η ευρωπαϊκή έξοδος θα έμοιαζε με όνειρο. Οι «ασπρόμαυροι», ωστόσο, δούλεψαν, μόχθησαν, προσπάθησαν, βελτιώθηκαν, εξελίχθηκαν και στο τέλος επιβραβεύτηκαν.

Και ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα… Μετά από 13 χρόνια βγαίνουν ξανά εκτός συνόρων και στο άδειο, λόγω κορωνοϊού, «Γεντί Κουλέ»,θέλουν να ζήσουν ακόμη μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.

Η φάση στην οποία βρίσκεται το Europa League δε θεωρείται κρίσιμη, όμως ο αγώνας, έστω και αν διεξάγεται στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου, είναι ιδιαίτερος για το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου.

Η επανεμφάνιση του στις διεθνείς διοργανώσεις σηματοδοτεί και τη μεγάλη αλλαγή, που έχει συντελεστεί στην ιστορία του.

Το διάστημα της απουσίας του από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, ο ΟΦΗ ταλαιπωρήθηκε, πέρασε από «τρικυμίες», αλλά είναι πάλι εδώ και με καινούργιο DNA φιλοδοξεί να «ξυπνήσει» μνήμες του ένδοξου παρελθόντος. Για να αισθάνεται από’ κει ψηλά υπερήφανος ο αλησμόνητος Ένγκε Γκέραντ.

Ο Όμιλος, βέβαια, θα βρει απέναντι του έναν-κακά τα ψέματα-πιο έμπειρο αντίπαλο. Οι Κύπριοι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουν σαφώς «παραστάσεις», οι οποίες είναι άγνωστες για τον ΟΦΗ της σύγχρονης εποχής.

Για να καλύψει, έτσι, το συγκεκριμένο χάντικαπ, η ομάδα του Σίμου οφείλει να παρουσιάσει «χαρακτήρα» στο χορτάρι. Το αποψινό είναι από τα παιχνίδια, που θα «μιλήσουν» οι προσωπικότητες και οι ηγέτες καλούνται να… βγουν μπροστά.

Είναι ορισμένα ματς, που πέρα από τακτική και σχηματισμούς, ρόλο- και μάλιστα καθοριστικό- παίζουν τα παραπάνω στοιχεία.

Το πάθος και η δύναμη της ψυχής θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ εκείνου που θα το θέλει περισσότερο. Ο Ηρακλειώτικος σύλλογος αγωνίζεται στο «σπίτι» του και μπορεί να μην έχει τον κόσμο του στο πλευρό του, ωστόσο η «δίψα» για την πρόκριση είναι τεράστια.

Είναι από τις αναμετρήσεις, στις οποίες οι λεπτομέρειες κρίνουν πράγματα. Είναι από τα ματς που ταιριάζει «γάντι» η… επική ατάκα του του Ιταλού αμυντικού, Κλαούντιο Τζεντίλε, όταν στο Μουντιάλ του 1982, για να πικάρει και να μεγαλώσει την κόντρα του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, είχε πει το περίφημο πια: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τρία στόπερ κόντρα στον Απόλλωνα

Η πρόκληση είναι μπροστά: «Έχουμε τους καλύτερους παίκτες»

ΟΦΗ - Απόλλων Λεμεσού: Το κανάλι του αγώνα και το Live του Capitano.gr

Η πρόκληση είναι μπροστά: «Έχουμε τους καλύτερους παίκτες»

Αυγουστή: «Ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση»

Οι «εκλεκτοί» του Σίμου


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.