Πέρασαν οι εποχές της... ψυχοθεραπείας

ΟΦΗ

Η σημασία του αγώνα του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο, ο στόχος και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Όταν ένα πρωτάθλημα βρίσκεται στην 11η αγωνιστική του δεν βγάζεις το... κομπιουτεράκι. Σε ένα, όμως, πρωτάθλημα σαν το εφετινό με τις λίγες αγωνιστικές στην κανονική του περίοδο, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να αρχίζεις σιγά-σιγά τους υπολογισμούς.

Ο ΟΦΗ παίζει αυτή την Κυριακή στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και δεν θέλει τη νίκη μόνο για ψυχολογικούς λόγους ώστε να βάλει τέλος στο μίνι σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και για βαθμολογικούς στο πλαίσιο του στόχου εισόδου στα πλέι οφ.

Οι επικεφαλής στον Όμιλο φρόντισαν εξ αρχής να θέσουν το στόχο για εφέτος, ξεκαθαρίζοντας ότι προέχει η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Λογικό, το είπε και ο Γιάννης Σαμαράς στη συνέντευξή του στο capitano.gr: «Θέλουμε να μας γνωρίσει η κατηγορία, να μείνουμε». Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας έχει διαφοροποιήσει το πλάνο και πλέον τα πλέι οφ είναι το επόμενο, μεγάλο, βήμα. Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στη συγκεκριμένη τροχιά και θέλει να παραμείνει εκεί. Και κάπου εδώ γυρίζουμε στην αρχή του κειμένου και στα... κομπιουτεράκια.

Ο Όμιλος παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο, τα πλέι οφ. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που είναι στην τρίτη θέση και στο +1 από τον ΟΦΗ, παίζει με τον Άρη, ενώ η Λάρισα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Η ισόβαθμη Ξάνθη αγωνίζεται στην έδρα της ανεβασμένης Λαμίας, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός με τον Παναιτωλικό.

Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη αγωνιστική μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμη και να διαφοροποιήσει την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα, αν ο ΟΦΗ φύγει με το διπλό από την έδρα του Ατρόμητου και ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα μπορεί να βρεθεί ακόμη και τρίτος και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την εξάδα των πλέι οφ.

«Μα, δεν είναι νωρίς;», μπορεί να είναι το εύλογο ερώτημα. Ναι, υπάρχει ένας γύρος ακόμα και δεν αποκλείονται οι ανατροπές, αλλά το πράγμα... σοβαρεύει και κάθε απώλεια πλέον μετράει περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ, την οποία μπορεί να έχει προσπεράσει αυτή την Κυριακή στη βαθμολογία.

Άρα, καλό είναι να μη στεκόμαστε μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι της σημασίας ενός διπλού στο Περιστέρι, αλλά να αρχίσουν άπαντες να σκέφτονται σιγά-σιγά και πιο... πρακτικά (ήτοι βαθμολογικά). Εξάλλου οι εποχές των ψυχαναλύσεων και των ψυχοθεραπειών πέρασαν και ο ΟΦΗ βρίσκεται πλέον στην εποχή της ποδοσφαιρικής αναγέννησης και της επιστροφής στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς στο Capitano.gr: «Ο δικός μου ΟΦΗ»

Ιστορική αναδρομή στο Ατρόμητος - ΟΦΗ

Ο «υποψιασμένος» ΟΦΗ

Έτσι θα γίνουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.