Προκάλεσε την τύχη του, τον προκάλεσε ο Παπαπέτρου

Απόψεις

Τα δύο διαφορετικά ημίχρονα, η διαιτησία του Παπαπέτρου και πώς ο ΟΦΗ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον Άρη.

Όταν προκαλείς την τύχη σου κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Ο ΟΦΗ προκάλεσε την τύχη του το απόγευμα της Πέμπτης στον αγώνα με τον Άρη. Μετά από ένα εξαιρετικό, τακτικά, πρώτο ημίχρονο, όπου οι Θεσσαλονικείς δεν έβγαλαν φάση στην εστία του Επασί, προτιμώντας το σκληρό, στα όρια του αντιαθλητικού, παιχνίδι υπό την ανοχή του Παπαπέτρου, στο δεύτερο έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν κατοχή. Και όταν ο αντίπαλος παίρνει κατοχή, ταυτόχρονα παίρνει και τις πιθανότητες υπέρ του στο να δημιουργήσει φάση.

Ευκαιρία καθαρή, στη ροή του αγώνα, ο Άρης δεν έκανε σε όλο το παιχνίδι. Αμυντικά ο ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα ούτε στο δεύτερο μέρος, το μειονέκτημα ήταν από τη μέση και μπροστά. Εκεί η κρητική ομάδα έχασε την μπάλα, έχασε την κυκλοφορία, έγιναν βεβιασμένα λάθη και οι Θεσσαλονικείς κέρδιζαν έξτρα μπάλες.

Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε (και) σε αυτό το κομμάτι, στη διαχείριση δηλαδή του παιχνιδιού στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Ο ΟΦΗ άφησε τον Άρη να τον πιέσει, μετέφερε τους κινδύνους στο δικό του μισό και μπορεί να μην απειλήθηκε με καθαρή φάση, ζούσε όμως στα... όρια. Μία φάση θα γίνει και θα έρθει η στραβή. Κι έγινε με το πέναλτι του Μπαλογιάννη στον Ιτούρμπε.

Προφανώς δεν θα χρεωθεί την ισοπαλία ένας ποδοσφαιριστής. Δεν φταίει ο Μπαλογιάννης για το πέναλτι, φταίει η γενικότερη νοοτροπία του ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να ισορροπήσει τον αγώνα και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Αδίκησε τον εαυτό του και την τρομερή προσπάθεια που έκανε στα πρώτα 45 λεπτά.

Βέβαια, τις φορές που προσπάθησε να το κάνει, όταν μπήκαν οι φρέσκοι Καμάου και φαν Ντάινεν (με τον Ολλανδό να έχει ξεκάθαρη αποστολή να υποδέχεται τις ψηλές, μακρινές, μπαλιές), είχε να αντιμετωπίσει τον Παπαπέτρου που με τα σφυρίγματά του υπέρ του Άρη έβαζε έξτρα εμπόδιο στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ δεν δέχθηκε φάση για να πει κάποιος ότι είναι δίκαιο το 1-1. Αντίθετα αυτός ήταν που είχε την πεντακάθαρη ευκαιρία, στο πρώτο μέρος με τον Γκαγιέγος, να κάνει το 2-0 και να στείλει τον Άρη... σπίτι του. Ο Όμιλος έπαιξε με την τύχη του και τελικά το πλήρωσε. Κι αυτό το διαπίστωσε ο Νιόπλιας και το τόνισε στις δηλώσεις του για να γίνει το πάθημα, μάθημα.

Κατά γενική ομολογία ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά κατά γενική ομολογία έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα μάτια στο δεύτερο. Δεν είμαι της άποψης πως για το δεύτερο φταίει ο Νιόπλιας. Το θέμα είναι πως αμφότερα τα ημίχρονα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια, ειδικά ενόψει της ρεβάνς με τον Άρη την επόμενη Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, σε ένα εντελώς διαφορετικών συνθηκών παιχνίδι. Μέχρι τότε, όμως, προηγείται η ΑΕΚ. Ματς υψηλών απαιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πικρή γεύση, η ανάγκη για φορ και ο ανεκδιήγητος Παπαπέτρου

Ξένοι διαιτητές μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση!

Ο... ευέξαπτος Καμαρά και το επεισόδιο με τον Γιώργο Σαμαρά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.