Σαν σήμερα: Ο ΟΦΗ φέρνει στην Κρήτη το Βαλκανικό κύπελλο

13:47 | 07/06/2019

Η μεγάλη διεθνής επιτυχία του ΟΦΗ το 1989

Το Βαλκανικό Κύπελλο του 1989, ήταν η πρώτη σημαντική διεθνής επιτυχία του ΟΦΗ, που ήρθε σε συνέχεια των προηγούμενων και τονίζοντας τη «μαγική» πενταετία ως το 1990. Ήταν 7 Ιουνίου, όταν ο ΟΦΗ κέρδισε την Ραντνίσκι με 3-1 (με γκολ του Βλαστού, του Μπατσινίλα και του Νίκι Παπαβασιλείου).

To 24ο Bαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων του1988-89  διεξήχθη σε δύο ομίλους με βαθμολογία και οι νικητές αγωνίστηκαν στον τελικό, ο οποίος ήταν μονός για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Το Κύπελλο κατέκτησε αήττητος ο ΟΦΗ. 

Τότε, ο Όμιλος είχε παγιωθεί στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις αφήνοντας πίσω του παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξανατερματίζει τρίτος στο πρωτάθλημα.

H ενδεκάδα του ΟΦΗ στον τελικό: Χοσάδας, Τσιμπός, Ανδριανίδης, Πατεμτζής,Γκουλής, Νιόπλιας, Μπατσινίλας, Παπαβασιλείου (Γρηγόρης), Βάβουλας, Βλαστός και Μαρινάκης. Έπαιξαν επίσης οι Χαραμπίδης και Νικόδημος Παπαβασιλείου

''Σαν σήμερα... Ο @oficrete φέρνει στην Κρήτη το Βαλκανικό Κύπελλο!'' ανέφερε η ΠΑΕ υπενθυμίζοντας σε νέους και παλιούς την πρώτη Ευρωπαϊκή διάκριση του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γίνηκε η σπίθα σου φωτιά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.