Scout Report: Ο Νταν Γκλάζερ είναι ο χαφ που έψαχνε ο ΟΦΗ

Special

Ένας ακούραστος αμυντικός χαφ με Ευρωπαϊκές παραστάσεις για τον ΟΦΗ - αυτό είναι το προφίλ του Ισραηλινού διεθνή Νταν Γκλάζερ - αναλύει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Toν ποδοσφαιριστή που έψαχνε όλη την μεταγραφική περίοδο, σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση, απέκτησε ο ΟΦΗ. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήθελε έναν αμυντικό χαφ πρώτης γραμμής, με την προϋπόθεση ότι η κρητική ομάδα θα έβρισκε έναν της εμβέλειας του Νταν Γκλάζερ.

Είχαμε αναφερθεί στους λόγους που ο Όμιλος έψαχνε ένα elite 6αρι, παρά το γεγονός ότι στα χαφ μαζεύτηκαν αρκετοί παίκτες, οι περισσότεροι όμως με έμφαση στη δημιουργία. Μάλιστα, η πώληση του Ντιουσέ, παρ ότι πρακτικά ο αντικαταστάτης του είναι ο Γκαγέγος, με τον οποίο έχουν αρκετά κοινά σε χώρους που καλύπτουν και αγωνιστικό στυλ, η ανάγκη για απόκτηση αμυντικού χαφ, επιτάχυνε τις διαδικασίες.



ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

O Γκλάζερ δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης στο Ισραήλ. Στα 26 του χρόνια έχει φορέσει συνολικά 18 φορές την φανέλα της Ανδρών της χώρας, διεθνής και με τις μικρότερες Εθνικές. Έχει πάρει 2 πρωταθλήματα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισραήλ σε λίγο κάτω από 200 συμμετοχές.

Έχει ψηφιστεί μια σεζόν (2019-2020) ως ο καλύτερος παίκτης στη χώρα, ο Γκλάζερ, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 33 ματς.Tα τελευταία 5 χρόνια έχει σκοράρει μόλις μια φορά στο πρωτάθλημα ενώ έχει στο ενεργητικό του 44 κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη, σε αυτό το χρονικό διάστημα. Γέννημα - θρέμμα της ομάδας, πέρασαν 8 χρόνια από τότε που φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της.

Έχει δίδυμα αδέρφια, επίσης ποδοσφαιριστές (Ταμίρ - Αμίρ), γεννημένος στο Ισραήλ ενώ διατηρεί την Γερμανική υπηκοότητα. Ο ΟΦΗ είναι η 4η ομάδα στην καριέρα του, η 1η εκτός Ισραήλ.


MTA_20210825025733367ced551a7fa663617633cda3547f71.jpg#asset:467518


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟ ''ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ''

Ο Γκλάζερ έχει πάρει μικρή γεύση από Ελλάδα, παίζοντας αντίπαλος στα δύο παιχνίδια πέρυσι, για το Conference League, απέναντι στον Άρη (φωτό κάτω). Μάλιστα, στο ματς του ''Βικελίδης'' αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη στο β' μέρος, η Μακάμπι προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2 απέναντι στην Ελληνική ομάδα. Από τους κορυφαίους στο πρώτο ματς του Ισραήλ, στο 59' αποβλήθηκε στον επαναληπτικό.

ΕΝΑΣ... ΜΕΓΙΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Κλασικό 6αρι. Ο Νταν Γκλάζερ αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ με κύριο προσόν του τα τρεξίματα, τις καλύψεις και την καλή φυσική κατάσταση. Μοιάζει αρκετά με τον Μιγκέλ Μεγιάδο, με την διαφορά ότι μπορεί σε κάποια σχήματα να παίξει και σαν λίμπερο-χαφ. Ένας έμπειρος -aggresive- αμυντικός χαφ, ιδιαίτερα αποτελεσματικός τα κλεψίματα, στην πίεση και στις τοποθετήσεις, δεν είναι στα μείον του οι μεταβιβάσεις μπάλας. Αρκετά γυμνασμένος αθλητής, όμως αδύναμος στο ψηλό παιχνίδι καθώς δεν τον βοηθά το ύψος του ενώ δεν πατάει εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Προέρχεται από γεμάτες χρονιές χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

5657972.jpg#asset:467534



ΜΙΑ WIN - WIN ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το πρωί της Τρίτης αναφερθήκαμε στο deal του ΟΦΗ με την Μακάμπι για τον Γκλάζερ. Ο διεθνής αμυντικός χαφ είχε συμβόλαιο με την Μακάμπι για 1+1 συμβόλαιο ακόμα. Στο ματς με την Χαποέλ Χαντέρα έμεινε - παρά τις απουσίες της Μακάμπι - εκτός αποστολής από τον Ρόμπι Κιν, ο οποίος θέλει να ελαφρύνει το ρόστερ από ''βαριά συμβόλαιο'', γεγονός που τον έθεσε εκτός ομάδας. Ο σύλλογος δεν ήθελε να αφήσει ελεύθερο τον Γκλάζερ, ο οποίος είχε συμβόλαιο άνω των 300 χιλ. ευρώ, οι δύο πλευρές διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, κάτι που βοήθησε στο να βρεθεί ομάδα της αρεσκείας του.

Ο ΟΦΗ δούλεψε αρκετά την υπόθεση του, θα προτιμούσε την καλύτερη δυνατή συμφωνία έτσι το deal περιλαμβάνει ένα γενναίο ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη προς όφελος των Ισραηλινών, αρκεί η πώληση να γίνει την επόμενη διετία. Το deal δεν περιλαμβάνει οικονομική αποζημίωση, δείχνει σημαντικό για τον ΟΦΗ. Στην καλή συμφωνία έπαιξε ρόλο και η ικανότητα του ΟΦΗ στις πωλήσεις, τα τελευταία χρόνια (Μανδάς, Επασί κτλ). Στοιχειό που δείχνει πόσο η Μακάμπι πιστεύει στον ποδοσφαιριστή.

EΛΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΧΑΦ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Έχει αποτυπωθεί αρκετές φορές στο Capitano.gr, ότι o ΟΦΗ χρειαζόταν μια ποιοτική ένεση στα χαφ. Ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος μεταγραφικός σχεδιασμός, όπου οι περισσότεροι νέοι βρέθηκαν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας - με στόχο την 6αδα και την διάκριση στο Κύπελλο. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας πλέον έχει 9 χαφ για 4 θέσεις, κάτι που ήθελε εξ' αρχής, αν υπολογίσουμε ότι ο Τοράλ λογίζεται και σαν 9αρι από τον Λιθουανό κόουτς. Έτσι, μετά τον Μεγιάδο, ο Γκλάζερ έρχεται να δώσει επιπλέον ''χιλιόμετρα'' και καλύψεις, καλύτερος του Αργεντίνου δημιουργικά, ενώ μην μας κάνει εντύπωση αν παίξει και 3ος στόπερ σε κάποια ματς. Μπορεί να παίξει σε σχήματα και μαζί με τον Μεγιάδο. Όπλο του η εμπειρία, η καλή ηλικία και το γεμάτο παιχνίδια βιογραφικό του. Ένας ακούραστος χαφ που έλειπε από το ρόστερ του ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημα ο Νταν Γκλάζερ στον ΟΦΗ

Νταν Γκλάζερ: Τα «κλικ» με τη φανέλα του ΟΦΗ και το πρώτο μήνυμά του

O στόχος του ΟΦΗ «απαιτεί» περαιτέρω ενίσχυση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.