O στόχος του ΟΦΗ «απαιτεί» περαιτέρω ενίσχυση

Απόψεις

Λίγο μετά από την σημαντική νίκη της πρεμιέρας και πριν το σημαντικό ματς της Τρίπολης, ο Γιάννης Χαμαλάκης υπενθυμίζει την ανάγκη ενίσχυσης στο βάθος του ρόστερ, αν θέλει ο ΟΦΗ να γίνει ακόμα πιο σίγουρος για τους στόχους του.

Ένα υπέροχο βράδυ Κυριακής, πέρασαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του ''Γεντί Κουλέ'' και είδαν από κοντά το ΟΦΗ - Άρης. Οι γηπεδούχοι είχαν φόρα και θέληση, περισσότερες λύσεις και ανάσες στο τέλος και αυτό το 2-0 εν τέλει έγινε 3-2 και όλοι πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Με την έδρα να παίζει σημαντικό ρόλο.

Στην πραγματικότητα, ήταν απλά μια νίκη στην πρεμιέρα, ένα ''τρίποντο'' που - ρεαλιστικά - ο ΟΦΗ επιζητούσε περισσότερο από το να παίξει ποδόσφαιρο. Άλλωστε, μην ζητάμε πολλά Αύγουστο μήνα, όπως σωστά έγραψε ο Σταύρος Καραϊνδρος.

Είναι ξεκάθαρο και έχει αποτυπωθεί πολλές φορές μέσα από το Capitano.gr, η φετινή ποσοτική πληρότητα του ΟΦΗ και η ετοιμότητα στις μεταγραφές. Οι παίκτες δεν ήρθαν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ώστε να ψάχνονται. Στην προετοιμασία ο ΟΦΗ πήγε σχεδόν γεμάτος, όμως οι τρεις παίκτες που έφυγαν μετά από αυτήν (Γκρόνινγκ - Ντουρμισάι - Ντιουσέ), έχω την αίσθηση ότι αφήνουν κάποια κενά στο βάθος. Μια κουβέντα που μπορεί να ανοίξει τώρα, μετά την έκρηξη χαράς και ενώ υπάρχει χρόνος για ενίσχυση.

1+1 μεταγραφή

Ο ΟΦΗ έψαχνε 2ο έτοιμο καθαρό αμυντικό χαφ, προέκυψε η μεταγραφή Γκαγέγος, ο οποίος όμως ήρθε αντί του Ντιουσέ. Ο Χιλιανός μπορεί να υπηρετήσει και αυτή την θέση, όμως δεν είναι η φυσική του. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει στο ρόστερ του 8 χαφ, συμπεριλαμβανομένων των Αποστολάκη και Κουτεντάκη (o Σάμερ δόθηκε δανεικός) που δεν γνωρίζω τι ευκαιρίες θα πάρουν, ή αν δοθούν δανεικοί και αυτοί.

Ο -κάπως- μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, οι κάρτες και η ευπάθεια σε τραυματισμούς στα χαφ, εκτιμώ ότι απαιτεί ακόμα έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή με ανασταλτικό χαρακτήρα στην τριάδα του άξονα. Όλα αυτά κρίνονται με βάση τον υψηλό φετινό στόχο του ΟΦΗ, ο οποίος πέρα από την 6αδα είναι και η καλή πορεία στο Κύπελλο.

Δεδομένα υπάρχει update στην αριστερή πλευρά, με τον νέο Αμπάντα και τον Μοσκέρα που προσαρμόστηκε καλύτερα να δείχνουν ότι θα κάνουν καλή χρονιά. Στην άμυνα υπάρχουν λύσεις ενώ για τη θέση ''Νο1'' τα δεδομένα είναι γνωστά. Πέρα από έναν χαφ, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να οχυρωθεί με έναν δεύτερο σέντερ φορ. Μετά τον Φελίπε, ο Όμιλος δεν έχει άλλον επιθετικό. Ο Ντίκο είναι κατά συνθήκη τέτοιος, οι Μοσκέρα - Μπιφουμά είναι πλάγιοι ''υποστηρικτές'' του φορ, το ίδιο και ο Γρίβας, ο οποίος πήγε Καλαμάτα, ενώ ο Θεοδοσουλάκης είναι τραυματίας.

Ο ΟΦΗ μοιάζει να έχει χτιστεί καλά φέτος, με 1-2 προσθήκες θα κάνει ακόμα πιο ''βαθύ'' το ρόστερ του και θα τονίσει ακόμα περισσότερο την δυναμική που διαγράφει σαν κλαμπ. Φέτος, μοιάζει να είναι η ευκαιρία για να κάνει την διαφορά, ας μην το ρισκάρει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ φέτος σεβάστηκε το ποδόσφαιρο

ΟΦΗ-Αρης 3-2

Δείτε τα highlights του αγώνα

Videos από την τρομερή ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ»

Videos με τους πανηγυρισμούς στο φινάλε

Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας

Οι δηλώσεις του Νέιρα

Δείτε το γκολ του Νέιρα που ξέρανε τον Αρη

Δειτε video με την απίστευτη «έκρηξη» του κόσμου μετά το 3-2

Η βαθμολογία της Super League και η επόμενη αγωνιστική

Ω Νέιρα… Ω μάτια μου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.